Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tratamente usoare pentru vindecarea unghiilor incarnate

in Sanatate

Pătrunderea marginii laterale şi distale a unghiei, îndeosebi la degetul mare, în repliul periunghial cu producerea unei inflamaţii roşii şi dureroase, câteodată purulentă constituie unghia încarnată. Infecţii secundare şi botriomicom pot apare la acest nivel. În unele cazuri trebuie operat chirurgical.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: cătină, cimbru, floarea soarelui, gălbenele, in, lumânărică, luminiţa nopţii (ulei), măsline, nalbă, pătlagină, salcie, sunătoare, usturoi.

Modul de folosire al plantelor:

Cătină (Tamarix ramosissima) Se îmbracă degetul cu pricina într-o bucată de cauciuc (un deget tăiat de la o mănuşă chirurgicală) în care se pune ulei de cătină şi se va păstra încontinuu, multă vreme, controlând eventual şi schimbând la fiecare 5 zile, până ce unghia se ridică şi iese din piele înmuiată bine, aproape ca o gelatină. Se fac băi la picioare până când se moaie pielea. Se pune în apă caldă şi se va căuta să se menţină temperatura locală cât mai potrivită în funcţie de toleranţa individuală. Se pune 4 linguri de fructe la 2 litri de apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. În acest lichid se ţin picioarele cu unghia încarnată.

Cimbru (Saturneja hortensis) Se fac băi la picioare până când se moaie pielea. Se pune în apă caldă şi se va căuta să se menţină temperatura locală cât mai potrivită în funcţie de toleranţa individuală. Se aplică după baie tinctură de cimbru şi se pansează local.

Floarea soarelui (Helianthus annus) Se îmbracă degetul cu pricina într-o bucată de cauciuc (un deget tăiat de la o mănuşă chirurgicală) în care se pune ulei şi se va păstra încontinuu, multă vreme, controlând eventual şi schimbând la fiecare 5 zile, până ce unghia se ridică şi iese din piele înmuiată bine, aproape ca o gelatină.

Gălbenele (Calendula officinalis) Se fac băi la picioare până când se moaie pielea. Se pune în apă caldă şi se va căuta să se menţină temperatura locală cât mai potrivită în funcţie de toleranţa individuală. Se aplică apoi tinctura de gălbenele şi se pansează peste noapte.

In (Linum usitatisimum) Se îmbracă degetul cu pricina într-o bucată de cauciuc (un deget tăiat de la o mănuşă chirurgicală) în care se pune ulei şi se va păstra încontinuu, multă vreme, controlând eventual şi schimbând la fiecare 5 zile, până ce unghia se ridică şi iese din piele înmuiată bine, aproape ca o gelatină.

Lumânărică (Verbascum phalmoides) Se fac băi la picioare până când se moaie pielea. Se pune în apă caldă şi se va căuta să se menţină temperatura locală cât mai potrivită în funcţie de toleranţa individuală. Se pun 4 linguri de plantă la 2 litri de apă şi se fierb pentru 15 minute apoi se strecoară.

Luminiţa nopţii (Oenothera biennis)- ulei- Se îmbracă degetul cu pricina într-o bucată de cauciuc (un deget tăiat de la o mănuşă chirurgicală) în care se pune ulei şi se va păstra încontinuu, multă vreme, controlând eventual şi schimbând la fiecare 5 zile, până ce unghia se ridică şi iese din piele înmuiată bine, aproape ca o gelatină.

Măsline (Olea europaea) Se îmbracă degetul cu pricina într-o bucată de cauciuc (un deget tăiat de la o mănuşă chirurgicală) în care se pune ulei şi se va păstra încontinuu, multă vreme, controlând eventual şi schimbând la fiecare 5 zile, până ce unghia se ridică şi iese din piele înmuiată bine, aproape ca o gelatină.

Nalbă (Althea officinalis) Se fac băi la picioare până când se moaie pielea. Se pune în apă caldă şi se va căuta să se menţină temperatura locală cât mai potrivită în funcţie de toleranţa individuală. Se pun 4 linguri de plantă la 2 litri de apă şi se fierb pentru 15 minute apoi se strecoară.

Pătlagină (Plantago lanceolata) Se fac băi la picioare până când se moaie pielea. Se pune în apă caldă şi se va căuta să se menţină temperatura locală cât mai potrivită în funcţie de toleranţa individuală.

Salcie (Salix alba) Se fac băi la picioare până când se moaie pielea. Se pune în apă caldă şi se va căuta să se menţină temperatura locală cât mai potrivită în funcţie de toleranţa individuală. Se pun 4 linguri de plantă (coajă mărunţită) la 2 litri de apă şi se fierb pentru 15 minute apoi se strecoară.

Sunătoare (Hypericum perforatum) Se îmbracă degetul cu pricina într-o bucată de cauciuc (un deget tăiat de la o mănuşă chirurgicală) în care se pune ulei şi se va păstra încontinuu, multă vreme, controlând eventual şi schimbând la fiecare 5 zile, până ce unghia se ridică şi iese din piele înmuiată bine, aproape ca o gelatină.

Usturoi (Alium sativum) Se fac băi la picioare până când se moaie pielea. Se pune în apă caldă şi se va căuta să se menţină temperatura locală cât mai potrivită în funcţie de toleranţa individuală. Se pun 4 linguri de plantă (bulbi mărunţiţi) la 2 litri de apă şi se fierb pentru 15 minute apoi se strecoară.

Se taie un deget de la o mănuşă de piele, se umple cu unt proaspăt şi în fiecare seară se trage pe degetul cu unghia încarnată. Se repetă 2-3 săptămâni, timp în care unghia se înmoaie şi durerile dispar. Apoi se pune sub unghie bucăţele de sugativă. După ce unghia este ridicată, degetul se bandajează. Carnea crescută se retrage, locul vindecându-se. Pentru evitarea recidivelor se va purta încălţăminte mai largă.

Folosiţi băi cu tincturi din plante- se pun la 1 litru de apă 1 linguriţă de tinctură de: cătină, cimbru, gălbenele, lumânărică, nalbă, pătlagină, salcie, sunătoare. Se fac băi la picioare până când se moaie pielea. Se pune în apă caldă şi se va căuta să se menţină temperatura locală cât mai potrivită în funcţie de toleranţa individuală.

Se poate introduce un firişor de bumbac sub vârful unghiei de la un capăt la altul. În acest mod întreaga unghie se va distanţa puţin de partea cărnoasă a degetului, suficient cât să crească peste ţesutul pe care-l vatămă. Se schimbă acest firicel zilnic. Se face atât timp până când unghia creşte peste partea vătămată.

Se va consulta medicul dacă: pielea din jurul unghiei s-a înroşit sau dacă apar scurgeri de lichid galben-verzui (puroi). Până la prezentarea la medic ungeţi locul respectiv cu tinctură de iod.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate