Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Trebuie să citeşti dacă mănânci cartofi prăjiți? Riscul este FOARTE MARE să pățești asta!

in Sanatate

Un studiu publicat recent de Jurnalul American al Nutriției prezintă o consecință periculoasă a consumului de cartofi prăjiți. Astfel, cei care consumă acest fel de mâncare foarte popular prezintă un risc dublu de moarte prematură. Cartofii gătiți într-un alt fel nu prezintă un risc de mortalitate similar, mai arată studiul.

La experiment au participat 4.440 de persoane, cu vârste cuprinse între 45 şi 79 de ani, timp de opt ani. A fost analizat consumul de cartofi. Pe parcursul studiului, 236 de participanţi au murit.

Medicii au descoperit că persoanele care mâncau cartofi prăjiți de două sau trei ori pe săptămână prezentau un risc de două ori mai mare de a deceda înaintea celor care nu consumau acest fel de mâncare. În această categorie intră și chipsurile, foarte populare în rândul celor tineri.

”Consumul de cartofi prăjiţi creşte la nivel mondial”, a avertizat doctorul italian Nicola Veronese, care a condus studiul.

Nici vârsta și nici sexul participanților la studiu nu au influențat rezultatele, dar datele arată că bărbații preferă cartofii prăjiţi într-o proporţie mai mare decât femeile.

Sursa: huff.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate