Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Trei faraoni egipteni

in Istorie

cover-farao-int

Khufu/Kheops
Khufu,sau in limba graca , Kheops, a fost un mare rege egiptean, a domnit intre 2551-2526 I.Hr. Khufu a fost cel de-al doilea rege al a 4-ei dinastii, cunoscuta si sub numele de dinastia Memphite. Lucurl cel mai imrotant pe care Khufu l-a facut in timpul domniei lui a fost construirea Marii Piramide, la Giza/Gizeh, langa Cairo. Acest monument colosal a devenit una dintre cele Sapte Minuni ale lumii ( fiind si singura care mai exista din cele 7) si ramane una din cele mai notabile strucutri din istoria arhitecturii. In 1954 barca funerala a lui Khufu (lunga de 38metri) a fost descoperita langa Marea Piramida.
In ritualul cultului funerar, practicat de Khufu si de contemporanii sai, asemenea vase erau construite pentru a transporta sufletele in rai sub indrumarea zeului soare Ra.

Khafre/ Chepren

Khafre, in limba greaca, Chepren, a fost cel de-al patrulea rege al celei de-a patra dinastii din Egipt. El a construit una din piramidele de la Giza/ Gizeh ; mult timp cercetatorii au crezut ca Marele Sfinx a fost construit pentru a face placerea regelui.
Khafre a fost uramt la tron de fiul sau, Menkaure/Micherinos. Khafre a domnit intre anii 2520-2494 I.Hr.

Ramses II

Ramses II-lea ( a domnit intre anii 1290-1224 I.Hr.), rege antic Egiptean, cel de-al treilea rege al celei de-a 19-a dinastii, a fost fiul lui Seti. I. In partea de inceput a domniei lui Ramses, el a luptat pentru a readuce sub stapinire teritorii din Africa si din Asia de vest, pe care egiptenii le-au pierdut in secolele 15-16 I.Hr. Principalii lui adversari au fost Hititii, o grupare puternica de oameni din Asia Mica, impotriva carora a dus un lung razboi. Cea mai mare batalie din acest razboi, afost data in anul 1274 la Kadesh, o localitate din nordul Siriei, in care Ramses a izbavit printr-un mare triumf. In 1258 a fost smenat un tratat prin care se stabilea divizarea pamanturilor cucerite si Ramses a fost de acord sa se casatoreasca cu printesa din grupul Hititiilor. Anii care au urmat la domnie, Ramses a construit monumentul din piatra de la Abu Simbel, marea sala din Templul lui Amon de la Al Karnak si templul mortuar de la Theba.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Istorie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate