Trei zile de plăcere forțată și o viață cu HIV. O tradiție bizară cu tauri comunali și adolescente nenorocite pe viață

in Articole/Curiozitati

Malawi, un stat african condus de un unic partid politic și sute de tradiții primitive și mai ales bizare, care atacă drepturile femeii, ucide copilăria și răspândește HIV-ul precum praful în vânt. Hienele- bărbații plătiți să iubească copile.

Comunitatea Nsanje din Malawi plătește din banii statului un bărbat, ”hiena”, așa cum este numit, a cărui misiune este inițierea fetelor în arta amorului, un ritual obligatoriu cred oamenii, de curățire a trupului. Imediat după prima menstruație, adolescenta este obligată să întrețină relații intime timp de trei zile, neprotejate, cu taurul comunal pentru că doar așa se poate sărbători faptul că o copilă a devenit femeie.

Ed Butler, reporter BBC, a făcut un reportaj pe tema controversatei tradiții și spune că ”obiceiul are potenţialul de a fi opusul curăţirii, fiind mai degrabă un mod de răspândire a unor boli cu transmitere sexuală”. Bărbatul angajat de comunitate se laudă că ceea ce îl recomandă sunt calitățile pur masculine, unice în rândul categoriei sale și care atrag fără echivoc orice femeie.eric aniva

Mărturia unei tinere, victimă a tradiției, demonstrează contrariul. ”M-am speriat. A trebuit s-o fac. Nu aveam de ales. Am făcut-o mai mult de dragul părinţilor. Dacă aş fi refuzat, membrii familiei mele ar fi putut fi morţi acum”, a mărturisit Maria pentru BBC, o tânără ”curățată” trupește de copilărie de către Eric Aniva, hiena zonei.

După obicei, femeile care au nevoie de ritualul hienei sunt copilele, proaspăt devenite femei, cele care au suferit un avort și văduvele care trebuie să cheme hiena acasă cât încă cadavrul soțului mai este cald, pentru a se face curățirea trupească și desprinderea de soț.

”Cele mai multe fete cu care m-am culcat au fost fete educate. Unele sunt mici, 12 sau 13 ani, dar eu le prefer pe cele mai în vârstă. Toate s-au bucurat să găsească în mine ”hiena” lor. De fapt se mândresc cu asta şi spun altor oameni că au găsit un bărbat care chiar ştie să satisfacă o femeie”, a declarat cu mândrie Eric Aniva, taurul din Nsanje, căsătorit cu două femei care acceptă și ele mândre misiunea oficială a soțului.eric aniva.jpg2

Dincolo de bizar se ascunde un adevăr crunt. Aniva a fost diagnosticat cu HIV și arestat din ordinul președintelui Peter Mutharika după ce s-a constatat că bărbatul cunoștea condiția sa medicală, dar a ascuns-o în momentul în care a fost angajat ca ”hienă”. “Toate persoanele implicate în acest malpraxis ar trebui să fie trase la răspundere pentru supunerea copiilor şi femeilor lor la acest rău josnic. “Aceste practici oribile, deşi făcute de câţiva, au afectat imaginea întregii naţiuni din Malawi pe plan internaţional şi au adus ruşine pentru noi toţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Mgeme Kalilani.

Potrivit presei internaționale, sute de femei, cele mai multe minore, vor fi supuse testelor HIV. Clause Boucher, antropolog şi preot catolic de origine franceză, care a trăit în Malawi timp de 50 de ani, afirmă că tradiția hienei are o vechime în Malawi de secole. ONU care a lansat deja o campanie împotriva ”practicilor culturale dăunătoare”, susține că în Malawi unul din 10 locuitori este purtător de HIV.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.