Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Trump își „negociază” cu Obama implicarea în hackul Rusiei asupra Democraților

in Stiri online

Kellyanne Conway descrie comentariile Casei Albe ca fiind „incredibil de dezamăgitoare”. Josh Earnest îl avertizează pe Trump să nu mai facă o glumă dintr-o „chestiune atât de serioasă”. S-au făcut foarte multe compromisuri pentru o tranziție pașnică la noua administrație. După săptămâni de aroganțe și încruntări, Casa Albă și echipa de tranziție a lui Donald Trump vorbesc foarte puțin despre acuzațiile aduse pe tema sprijinului rus acordat lui Trump să devină președinte. În opinia unor publicații de peste ocean, aceștia devin foarte obraznici.

Partenerii democrați s-au atacat reciproc joi, la o zi după ce Prim-Purtătorul de Cuvânt al Administrației Obama sugera că președintele ales a știut tot timpul că Rusia se implică în alegerile prezidențiale din Statele Unite pentru a-l susține în campania electorală, dar și pentru a diminua șansele contra-candidatei, Hillary Clinton.

Secretarul Casei Albe, Josh Earnest și-a întărit discursul de joi, apărându-și puternic comentariile anterioare și susținând ferm că, într-adevăr, Trump a știut de implicarea Rusiei.

“Domnul Trump a știut, evident, că Rusia este implicată în activități răzbunătoare menite să îl propulseze în sondaje și să discrediteze campania electorală a lui Clinton”, a declarat Earnest reporterilor.

“Înainte de toate, este un fapt – există înregistrări – că republicanul nominalizat pentru cursa prezidențială încuraja Rusia să lovească în oponentul său pentru că el știa că asta îl ajuta în campanie”, a mai adăugat el. “Aceasta nu este o declarație controversată. Nu încerc să mă argumentez, doar încerc să scot la suprafață un fapt. Și fiecare dintre voi l-a văzut. Aceasta nu este o dispută”.

Prim-consilierul lui Trump, Kellyanne Conway contrazice aceste declarații. Ea l-a atacat pe Earnest joi dimineață, suspectând că secretarul a fost “pregătit să devină un politician expert după expirarea jobului”.

“Este foarte dezamăgitor să aud acestea de la scena Secretariatului Casei Albe”, a declarat ea pentru Fox News, referindu-se la afirmațiile anterioare ale lui Earnest, de miercuri. “Declarațiile lui precum că președintele ales cunoștea situația, chiar ar putea răspândi scântei. Este un gest incredibil de iresponsabil și mă întreb dacă șeful lui, Obama este de acord”.

Când a trebuit să răspundă consilierei lui Trump, marți seara la conferința zilnică de presă, Earnest era gata s-o facă, doar că a apărut o mică problemă: “nu știa de unde să înceapă”. În tabăra opusă, Trump punea la îndoială comunitatea intelligence care declară că Rusia s-a implicat în alegeri pentru a discredita democrația americană. “Dacă Rusia sau oricare altă entitate a lansat lovitura, de ce Casa Albă a așteptat atât până să reacționeze? De ce se plâng doar acum, după înfrângerea lui Hillary?”
Trump a postat joi pe Twitter, continuându-și speech-ul ca principalul om politic american care nu recunoaște implicarea Rusiei. În comunicatele din 7 octombrie al directorului National Intelligence, James Clapper și al secretarului Homeland Security, Jeh Johnson, administrația Obama a descoperit oficial că Rusia este vinovatul din spatele atacului asupra instituțiilor democratice, printre care și Comitetul Național Democrat.

“Este evident pentru toată lumea care este interesată, inclusiv pentru gentlemanul ale cărui degete a scris postarea, că impactul acestei activități răzbunătoare a fost favorabil campaniei lui Trump și a afectat-o pe cea a lui Clinton”, a spus Earnest. “Pentru asta a cerut președintele ales Rusiei să spargă mailul lui Clinton. Probabil de asta s-a concentrat operațiunea Rusiei pe mailurile Partidului Democrat și ai membrilor din campania electorală a lui Clinton. Nu a fost un secret. Impactul este evident”.

Pe durata ultimei dezbateri prezidențiale, la scurt timp după anunțul guvernului, Clinton l-a provocat pe Trump să “recunoască și să condamne” hack-urile Rusiei și să promită că nu va fi sprijinit de Putin în alegerile prezidențiale. Și fostul Secretar de Stat a insistat pe acest subiect la ultima sa conferință – să confirme că el “încurajează spionajul” prin invitarea Rusiei de a căuta mailurile rătăcite ale lui Clinton.

Trump a spus că această remarcă este sarcastică, dar Earnest insistă că nimeni din echipa lui Trump, în afară de el nu a găsit nimic amuzant în așa-zisa glumă.

“A fost o singură persoană care a încercat să glumească pe această chestiune. Din păcate, acea persoană este președintele ales al Statelor Unite. Este vorba despre o chestiune deosebit de importantă”, a declarat Earnest joi.

“Nu cred că cineva la Casa Albă este de părere că implicarea unui adversar al Statelor Unite în activități de răzbunare menite să destabilizeze democrația noastră, poate fi amuzantă”, a adăugat el. “Nimeni de la Casa Albă nu crede că este o glumă. Nimeni din serviciile secrete nu a crezut că este o glumă. Niciun membru al Congresului care a fost informat despre această chestiune nu a privit-o ca pe o glumă”.

La adunările sale din timpul campaniei electorale, Trump recita adesea mailurile furate de la președintele campaniei electorale a lui Clinton, John Podesta, publicate de WikiLeaks, provocând publicul să scandeze “Închideți-o!”

Senatorul de Florida, Marco Rubio, susținător al lui Trump și membru al Foreign Relations Committee, a făcut apel la discreție vis-a-vis de dezvăluirile WikiLeaks, avertizând că după Democrați,  chiar ei ar putea fi următoarea țintă.

Earnest a luat cât mai multe notițe. Dar în dimineața interviului, Conway l-a acuzat de încercarea unei relegitimizări a unei campanii politice, în timp ce ambele părți “încearcă să lucreze îndeaproape pentru a realiza tranziția puterii într-o democrație”.

Întrebat fiind joi dimineața ce părere are despre postările lui Trump de pe Twitter, directorul comunicărilor de tranziție, Jason Miller a spus doar: “las postările președintelui ales să vorbească de la sine”. Apoi a continuat: “Dar aș spune că aceste eforturi de a face ilegitimă alegerea.. la un anumit punct, trebuie să realizezi că alegerea de luna trecută continuă să reziste, indiferent de poveștile și întrebările pe această temă. Și mergem înainte și punem în mișcare împreună o administrație de succes, pregătită să lucreze în interesul poporului american”.

Earnest s-a reorientat spre Președintele Barack Obama și administrația sa foarte repede: “Toate dovezile disponibile despre acțiunile noastre arată cât de serios și-a îndeplinit sarcinile administrația Obama. Dar sunt alții pe afară care pun întrebări și întind nervii în echipa președintelui ales”.

Ben Rhodes, deputatul Securității Naționale, afirmă: “Tot ce știm despre modurile de operare a Rusiei și de control ale acelui guvern indică încă o dată că atunci când vorbești despre un intrus cybernetic de dimensiunea acestuia, vorbim despre cele mai înalte niveluri ale guvernului, iar Vladimir Putin este oficial responsabil pentru acțiunile guvernului rus”.

Sursa: ipubli.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate