Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Turcii strigă ”pedeapsa cu moartea”, Erdogan vrea răzbunare. Reacția cancelarului Angela Merkel

in Evenimente/Extern/Stiri online

Recenta lovitură de stat din Turcia a militarilor puciști, soldată cu moartea a sute de persoane a adus gânduri de răzbunare cruntă cetățenilor turci. La comemorarea victimelor, printre lacrimi și flori, oamenii au strigat ”pedeapsa cu moartea”. În timp ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan susține reintroducerea pedepsei cu moartea, cancelarul german Angela Merkel avertizează Turcia că lucrul acesta este incompatibil cu aderarea la UE.

Mii de persoane s-au adunat pentru comemorarea victimelor ucise în timpul loviturii de stat din Turcia. Discursul emoționant al șefului de stat, Recep Tayyip Erdogan, s-a finalizat cu lacrimi și strigătele cetățenilor care au cerut pedeapsa cu moartea pentru militarii puciști responsabili de ”trădarea țării.” De asemeni, potrivit agenției turce de presă Anadolu, controlată de stat, fostul comandant al Forțelor aeriene turce, generalul Akin Ozturk, a recunoscut că a plănuit puciul eșuat.

„Oamenii din stradă au formulat această cerere. Oamenii sunt de părere că acești teroriști trebuie uciși… De ce să-i țin și să le dau de mâncare în închisori în anii care vor urma, asta spun oamenii”, a declarat președintele turc într-un interviu acordat CNN.

Între timp, liderii UE se opun reintroducerii pedepsei cu moartea în Turcia, o condamnarea abolită încă de acum un deceniu. Cancelarul Angela Merkel a ținut să insiste, printr-un telefon dat președintelui turc, că pedeapsa cu moartea într-un stat este incompatibilă cu aderarea la UE.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate