Turta din miere și polen

in Agronomie

Această turtă este cea mai la îndemână turtă proteică făcută acasă. Cele două produse trebuie să fie sterile, pentru a preveni contaminarea cu spori de nosema și loca.

Se va folosi numai polen proaspăt recoltat, în seara când se ia polenul din colectoare se amestecă imediat cu miere (aproximativ 20% polen), apoi se duce amestecul într-un loc răcoros și ferit de lumină, unde se omogenizează zilnic. În circa două săptămâni produsul devine omogen putând fi astfel pus în pungi a câte 500 de grame, unde este lăsat să cristalizeze mierea. După cristalizare se întind pungile pentru a obține plăci de hrană groase de circa 1 cm, care să încapă în momentul administrării între spetezele superioare ale ramelor și podișor.

Turta de miere și polen se administrează după efectuarea zborului de curățire, de obicei în a doua jumătate a lunii februarie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.