Turta din pastă de zahăr pudră și miere

in Agronomie

Această turtă, care este ușor de preparat și administrat, este un produs cu mare eficiență, fiind consumat cu plăcere de către albine, ea fiind ideală pentru hrănirile de stimulare sau de salvare a familiilor rămase fără provizii în timpul iernii sau primăverii.

Se va folosi la prepararea sa un zahăr pudră de calitate, iar mierea provenită de la familii sănătoase, să nu fie cristalizată.

 

 

Preparare: Se amestecă la rece 4 părți de zahăr pudră cu o parte miere (puțin încălzită în prealabil). Se frământă energic, trebuind să rezulte o pastă de consistența aluatului. Dacă pasta este prea tare, se adaugă miere, iar dacă este prea moale se mai pune zahăr pudră. Pentru o mai buna invertire a zahărului este recomandat să se adauge și 1-2 g sare de lămâie la 1 kg de pastă.

Administrare: Pasta se administrează sub formă de turte a 0,25 – 1 kg, puse pe folii de plastic găurit, tifon, farfurii de plastic de unică folosință, etc., deasupra ramelor, unde albinele au acces direct. Se poate folosi în tot timpul anului, în toate cazurile, mai puțin la hrănirea de completare.

 

În această pastă se pot îngloba: polen, înlocuitori de polen, ceaiuri medicinale, Protofil, medicamente, s.a.m.d.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.