Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Turtirea pieptului. Tortura între femei împotriva bărbaților

in Articole/Extern

Într-o lume modernă, în care femeile au câștigat drepturi egale cu cele ale bărbaților, încă se mai practică metode primitive și inumane născute din mentalități greșite și traiul unei a treia lumi. Cea mai cunoscută practică sălbatică este fără îndoială mutilarea genitală, o practică declarată interzisă de către ONU, dar care din păcate continuă să se execute pe ascuns doar pentru că oamenii cred că e ceva benefic pentru ei. Femeile din Camerun în special, dar și cele din Togo, Benin, Chad și Guinea și-au interzis ele însele plăcerile vieții și tot odată dreptul la libertate și egalitate.

Turtirea sânilor este o altă metodă de tortură, acceptată de milioane de femei, aplicată adolescentelor de la primele semne ale pubertății. O tânără dezvoltată este considerată pradă violatorilor, iar în caz de o astfel de tragedie, bărbatul nu este văzut ca fiind cel vinovat, ci femeia care a incitat la un astfel de gest. Astfel, tinerele sunt înfășurate strâns cu benzi, sunt lovite cu fier încălzit la foc și masate zile în șir în scopul de a înceta creșterea pieptului. Tinerele dezvoltă adevărate infecții la nivelul sânilor, chisturi și cancer mamar, pe lângă imposibilitatea de a-și putea hrăni bebelușii.

Această teribilă tortură, fetele o trăiesc de la primele semne că sânul se dezvoltă, iar asta se întâmplă la vârste foarte fragede, ținând cont și de faptul că o tânără este considerată pregătită pentru căsătorie la doar 12 ani, în cele mai multe cazuri. Potrivit statisticilor, în Africa și Orient 125 de milioane de femei au trăit experiențe terifiante de tortură și cel mai grav este faptul că majoritatea acceptă practicile inumane, în ciuda încercării ONU de a stopa tortura.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate