Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

TVA de 19%, votată de parlamentari

in Evenimente

Veşti bune vin astăzi dinspre Parlamentul României pentru români: TVA va fi scăzută din nou la 19%. Scăderea va fi cu siguranţă resimţită din plin în buzunarele românilor, în acest moment taxa pe valoare adăugată fiind de 24%. Recent TVA a fost scăzută la alimente şi servicii alimentare la 9%.

Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală au fost votate astăzi de plenul Parlamentului, iar măsurile vor intra în vigoare cel mai probabil la 1 ianuarie 2016.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a spus că noul Cod fiscal cuprinde măsuri importante pentru economie, cea mai importantă fiind reducerea TVA la 19%, România trecând de la una dintre cele mai mari cote TVA din Europa la una dintre cele mai reduse.

„România avea una dintre cele mai mari cote TVA din Europa, prin aplicare acestei măsuri, România se va putea lăuda cu una dintre cele mai reduse cote TVA. Impactul bugetar pe care acest cod fiscal îl are este la nivelul 12 miliarde de lei, este o sumă pe care o lăsăm la nivelul mediului economic, la nivelul pieţei, cetăţeanului”, a spus Teodorovici.

Taxa pe valoarea adăugată a fost majorată în iulie 2010, de la 19 la 24 la sută, pe fondul măsurilor de austeritate pe timp de criză. În prezent, România este pe locul 5 în Europa ca nivel al TVA.

Cât priveşte impactul reducerii TVA de la 24% la 19%, experţii Consiliului Fiscal vorbesc despre un gol în buget de aproape 13 miliarde de lei într-un an.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate