Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Uimitor! Femeia care nu cunoaste ce este frica!

in Curiozitati

Știm cu toții ce este frica . Am experimentat de nenumărate ori: acest sentiment de neputință și vulnerabilitate atunci când percepem un pericol,  atunci când ne confruntăm cu o amenințare sau când ne amintim prin ce am trecut si suntem aproape de a suferi.

Frica este o emoție necesara , primara, care avertizează asupra pericolelor . Se referă la anxietate și se manifestă la toate animalele si oamenii inclusiv.

Dar există o femeie, de care am aflat recent, care nu știe și nu a experimentat niciodată frica; Nu știe, literalmente, ceea ce este frica.

Curaj sau tulburare?

Sigmund Freud a definit, in psihologie, frica reală și frică nevrotică ; reală a exista o corespondență între emoție și amenințare, precum și nevrotic apare atunci cand intensitatea fricii nu are nimic de-a face cu pericolul.

Desigur, în viețile noastre, am simtit tot felul de temeri: de a pierde pe cineva, întuneric, eșec, fantome, de a suferi … temeri raționale sau iraționale.

frica

Pentru această femeie, pe care o vom numi SM, nu există nici una. Ea nu afost instruita de către CIA, nici de MI6 și nici de Mossad . Ea este o femeie de inteligenta medie, cu trei copii, de patruzeci și ceva de ani care pur și simplu nu poate experimenta frica. De fapt, nu se poate explica nici macar conceptul .

De mica sufera de o afectiune numita ” boală Urbach-Wiethe „. Această tulburare afecteaza aproximativ 350 de persoane din intreaga lume si este o mutație ciudata a cromozomului 1 . În cazul femeii de care vorbin, această afecțiune genetică a cauzat atrofierea amigdalei cat si a unei părți a creierului Harden.

Amigdala, tutorele nostru?

Este de dimensiunea unei migdale și este parte a ceea ce este cunoscut sub numele de creier profund unde emotiile cele mai de bază guverneaza, cum ar fi mânia, instinctul de supraviețuire sau frică; este adânc în lobii temporali și o parte indispensabilă a sistemului limbic, aici sunt reacțiile noastre emoționale ca procese.

Amigdala este cea care ne spune că ar trebui să ne ferim de un pericol, care trimite ordinul la creier pentru a declanșa adrenalina, care ne spune să închidem ochii atunci cand vedem un film de groază ca Exorcistul .

 

amígdala

Femeia nici nu recunoaște expresiile faciale ale fricii la alti oameni.

Hai sa vorbim despre știință

De aproximativ 20 de ani a fost sub observatie medicala, iar in ultimii 6 ani sub îngrijirea neuro-psihologului Justin Feinstein de la Institutul de Tehnologie din California, care a încercat în repetate rânduri în zadar, să o sperie. A încercat făcând-o sa se uite la de filme de groază, și nimic. Au fost nevoiți să intervină si cu tarantule și șerpi. Nimic!

Frica are de a face cu prudență și nu prezintă semne de a o avea.

SM arată, de asemenea semne de probleme emotionale pentru tot ceea ce a trăit, sugerând experților un posibil tratament pentru cei care sufera de PTSD (cum ar fi veteranii de război care simt repetate atacuri de panica).

femeia fara frica

Poate părea atrăgătoare nu se teme de nimic, dar pentru a supraviețui este necesar sa simta frica. Și, după cum se spune, „ca sa fii curajos este necesar sa depășesti frica.”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate