ULTIMA ORA! Copilul căzut în fântâna a fost scos. Care este starea lui?

in Evenimente
Loading...

Copilul care a căzut într-un puţ în judeţul Teleorman a fost salvat, după aproape 11 ore. Copilul este în viaţă, conform ISU Teleorman. Medicii aflaţi la faţa locului îi acordă primele îngrijiri medicale, urmând ca micuţul să fie transportat la Bucureşti cu un elicopter SMURD, dacă în urma evaluării medicale este necesar acest lucru.

UPDATE 21:14. Copilul a fost scos cu ajutorul a două tije metalice. Băieţelul plângea în momentul în care a fost scos din puţ. “Copilul de doi ani din Teleorman a fost recuperat în viaţă de salvatori. Echipajele medicale îl evaluează, iar elicopterul SMURD este pregătit să-l transporte la spital”, conform Ispectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

”Noi am reușit în acest moment să ducem la bun sfârștit operațiunea. L-am scos teafăr. I se acordă primul ajutor, intervenția a durat peste 10 ore. A fost la peste 16 ore adâncime. S-au efectuat mai multe manevre de salvare. S-a reușit abia acum după 10 ore. Copilul este în viață și este preluat de către paramedici. El se află în ambulanță în siguranță. L-am agățat cu ajutorul a două tije. L-am adus centimetru cu centimetru la suprafață. Se lucra pe două planuri de acțiuni. Unul trebuia să aibă succes. Din fericire acest procedeu a fost terminat cu succes abia acum câteva minute. Copilul plângea când a fost scos. I se acordă primul ajutor. Bucuria cea mai mare este a familiei și a salvatorilor. O viață salvată e ca atunci când ai salva o lume întreagă!”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Adrian Dragomir, la Digi24.

UPDATE 21:00. O echipă formată din 10 specialişti în misiuni de căutare-salvare din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă se deplasează spre locul intervenţiei, conform ISU.

Forţele specializate, dislocate la faţa locului, sunt parte din echipa naţională de căutare şi salvare urbană (Ro-UŞAR), acreditată INSARAG. “Colegii noştri încadrează două maşini echipate cu mijloace care permit efectuarea operaţiunilor de spargere, sprijinite şi deblocare a persoanelor surprinse în medii ostile vieţii. La faţa locului se asigura iluminarea zonei cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialelor de intervenţie”, potrivit unui anunţ al ISU.

Acţiunea de salvare se derulează neîncetat până la recuperarea copilului, atât prin interiorul puţului, cât şi prin realizarea săpăturilor în exteriorul acestuia.

UPDATE 19:30. Peste 40 de pompieri depun eforturi susținute în misiunea contracronometru de salvare a micuțului din Teleorman, a anunţat ISU, pe pagina sa de Facebook.

La faţa locului, forțele de intervenție acționează pe două fronturi, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul locului în care copilul a ramas captiv, cât și prin săpaturi în exteriorul puțului.

“Copilul este în viață și este monitorizat permanent cu ajutorul unei camere video. Vârsta frageda a micuțului, adâncimea la care acesta se află și diametrul îngust al spațiului de manevra îngreunează misiunea salvatorilor. Forțele de la faţa locului au fost suplimentate cu o descarcerare și un camion la ISU Olt, containerul multirisc şi o ambulantă de terapie intensivă mobilă (cu medic) de la ISU BIF. De asemenea, tot de la ISU BIF a plecat în sprijin un camion încărcat cu materiale de susținere, pentru consolidarea malurilor de pământ”, conform ISU. Vezi video pe realitatea.net

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.