Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un activist a ucis o deputată britanică din cauza Uniunii Europene

in Evenimente/Extern/Politic/Stiri online

Parlamentara laburistă, Jo Cox, în vârstă de 41 de ani a fost ucisă de către un activist în timpul unei întâlniri cu alegătorii, în Birstall, în apropiere de Leeds. Deputata era partizană ca Marea Britanie să rămână în UE și în acest scop organiza frecvent campanii de convingere a electoratului. Atacatorul, Tommy Mair de 52 de ani nu era de acord cu propaganda lui Jo Cox și a decis să se opună prin cel mai extrem protest. Potrivit presei internaționale, care citează martori oculari, Jo Cox a fost împușcată de trei ori, dar și înjunghiată și lovită în același timp. Crima a fost săvârșită cu o armă improvizată, iar atacatorul a scandat ”Marea Britanie pe primul plan”.

De asemeni, există martori care spun că parlamentara a fost ucisă în timp ce încerca să despartă doi bărbați care s-au luat la bătaie în mijlocul străzii. ”Era un tip foarte curajos și un alt tip, cu o șapcă albă de baseball, pe care încerca să îl imobilizeze, iar tipul cu șapcă a scos deodată o armă din geanta sa”, a povestit presei internaționale, Hithem Ben Abdallah, care se afla într-o cafenea din apropiere în momentul producerii atacului.

Tommy Mair a fost arestat imediat de Poliție. Parlamentara Jo Cox era extrem de apreciată în rândul oamenilor. Aceasta a fost aleasă parlamentară de Batley and Spen în 2015, era președinta Grupului Femeilor Laburiste și a lucrat anterior pentru Salvați Copiii. Femeia era căsătorită și avea două fiice. Soțul femeii a declarat că atât el cât și familia va lupta ”împotriva urii care a ucis-o pe Jo.”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate