Un adevărat tezaur de aur datând din timpul suveranilor Victoria, Eduard al VII-lea și George al V-lea, a fost găsit într-un pian vechi

in Articole/Curiozitati

Tezaurul este alcătuit din 913 monede de aur și a fost descoperit sub tastatura unui pian care a fost recent donat Colegiului Comunitar din Bishop’s Castle, de către o familie din localitatea Shropshire situată în centrul Angliei, care a deținut pianul timp de 30 de ani.
Noul proprietar al pianului, a vrut să-l acordeze și pentru acest lucru a apelat la tehnicianul Martin Backhouse și acesta a găsit sub tastatură monedele de aur.
Descoperirea a fost făcută în luna decembrie a anului trecut.
Povestea descoperirii este foarte interesantă:
Acordorul Martin Backhouse, în varstă de 61 de ani, a găsit sub tastatură, cusute cu grijă niște pungi și a crezut că erau puse acolo pentru a alunga moliile, dar erau grele și așa a început aventura descoperirii a aproape 6 kg de aur.
Un anchetator a preluat cazul și a declarat descoperirea ca fiind o comoară.
Peste 50 de persoane au venit și au revendicat comoara din momentul aflării de existența acesteia.
Tezaurul va trebui să fie evaluat de Comisia de Evaluare a Trezoreriei, dar valoarea nominală a monedelor este de 773 de lire sterline.
În prezent, valoarea comorii este de aproximativ 500.000 de lire sterline.
Proprietarul actual, Colegiului Comunitar din Bishop’s Castle și tehnicianul acordor care a descoperit tezaurul vor împarți doar o recompensă.Vechiul proprietar care a stat cu tezaurul în casă peste 30 de ani, nu are niciun drept și nicio recompensa.
Tezaurul, dupa evaluare va fi expus în mai multe muzee din Anglia.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.