Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un analist politic anticipează că Donald Trump va deveni președinte și aduce cinci argumente în acest sens

in Evenimente/Extern/Stiri online

Michael Moore, analist politic și regizor american aduce câteva argumente care potrivit lui, demonstrează că republicanul Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din SUA.

Analistul, care încă de anul trecut a anticipat că Trump se va înscrie în cursa pentru Casa Albă, ține să precizeze că ”dovezile” aduse pro Donald Trump sunt de fapt vești proaste pentru americani.

1. Calcule tipice regiunii centru-vest sau Brexitul american-„Cred că Trump îşi va concentra atenţia pe cele patru state din zona Marilor Lacuri – Michigan, Ohio, Pennsylvania şi Wisconsin. Patru state tradiţional prodemocrate, dar care au guvernatori republicani din anul 2010. (…) Trump o depăşeşte pe Hillary Clinton în sondaje în Pennsylvania, în timp ce scorul este strâns în Ohio. (…) Este strâns pentru că Trump a spus în mod corect că susţinerea familiei Clinton pentru Acordul nord-american de liber-schimb (NAFTA) a contribuit la distrugerea industriei în această zonă a Statelor Unite. Trump o va ataca pe Clinton pe această temă şi pe tema acordului Transpacific (TPP)”.

2. Ultimul control al furiosului bărbat alb-„Conducerea politică în SUA este dominată de 240 de ani de bărbaţi, iar acest lucru se apropie de sfârşit. O femeie urmează să prea conducerea! Cum s-a putut ajunge la aşa ceva sub ochii noştri?! Au fost semnale, dar le-am ignorat. Nixon, trădătorul de gen, ne-a impus Articolul IX, regula care stabileşte că elevele trebuie să aibă şanse egale în sport. Apoi, li s-a permis femeilor să conducă avioane de pasageri. (…) Aceste elemente sunt doar vârful aisbergului masculului alb aflat în pericol. Există sentimentul că puterea ne scapă, că lucrurile nu se mai fac cum trebuie”.

3. Problema Hillary Clinton-„Mie chiar îmi place Hillary, mult, şi cred că în multe cazuri a fost criticată fără a merita acest lucru. Dar votul ei în favoarea Războiului din Irak m-a făcut să promit că nu voi mai vota cu ea niciodată. Până acum, nu mi-am încălcat promisiunea. Pentru a împiedica un protofascist să devină comandantul suprem al armatei SUA, aş încălca promisiunea. Dar cred sincer că Hillary Clinton va găsi o modalitate de a ne implica în vreo acţiune militară. Este o persoană din aripa dură, cu o ideologie la dreapta de cea a preşedintelui Barack Obama. (…) Trebuie să admitem: cea mai mare problemă nu este Trump, ci Hillary. Este extrem de nepopulară, aproape 70% dintre alegători cred că nu este demnă de încredere şi că este lipsită de onestitate”.

4. Votul deprimant al susţinătorilor lui Bernie Sanders– „Nu trebuie să ne mai preocupăm că susţinătorii lui Bernie Sanders nu ar vota cu Hillary Clinton. Sondajele arată deja că mulţi susţinători ai lui Sanders vor vota cu Hillary anul acesta, mai mulţi decât alegătorii din scrutinul intern care au votat cu Obama în 2008. Nu aceasta este problema. Semnalul de alarmă ar trebui să fie că, deşi susţinătorii lui Bernie Sanders vor vota reticent cu Hillary Clinton, acesta va fi un vot deprimant, dat fiind că un alegător nu va putea convinge alte cinci persoane să voteze cu ea”.

5. Efectul Jesse Ventura– „În final, nu neglijaţi capacitatea electoratului de a fi suprinzător. Cabina de vot a rămas unul din puţinele spaţii sociale în care nu sunt camere de luat vederi, nu sunt dispozitive de ascultare, nu sunt soţi / soţii, copii, şefi, poliţişti, nici măcar termene-limită. Poţi sta cât vrei şi nimeni nu îţi poate reproşa nimic. (…) Acolo nu sunt reguli. În acest context, al furiei oamenilor faţă de un sistem politic deficitar, milioane de oameni vor vota cu Trump, nu pentru că ar fi de acord cu ideile lui, nu pentru că sunt entuziasmaţi de bigotismul sau de personalitatea lui. Doar pentru că pot”, a precizat Michael Moore.

Dincolo de explicațiile analistului politic, ultimul sondaj realizat în SUA îl situează pe Donald Trump ca și favorit la Casa Albă. Republicanul este susținut de 44% dintre cei intervievați, spre deosebire de 39%, procentul înregistrat de Hillary Clinton.

De asemeni, 52% dintre cei chestionaţi consideră că Donald Trump vrea să câștige președinția pentru binele țării și nu în interes personal, iar 68% dintre respondenți NU o consideră pe Clinton demnă de încredere la Casa Albă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate