Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un anunț matrimonial din România anului 1909: „Româncă frumoasă, cultă, vieaţă nepătată… dar cu atât mai bine înverti lingura la foc…”

in Articole/Diverse

Anunțurile matrimoniale din ziar au o adevărată istorie. O dovedește un anunț publicat într-un ziar vechi de peste o sută de ani. Un tânăr militar își căuta consoartă, iar cerințele nu sunt deloc de neglijat.

Anunțul cu pricina a fost publicat în ziarul Tribuna în anul 1909, prin care un tânăr militar a dat zvon în țară în căutarea soției perfecte. Nu doar trebuia să fie frumoasă, inteligentă și neatinsă de alți bărbați, perfecțiunea pentru tânărul militar însemna și o femeie cu talent artistic, zestre și mai ales cu temeinice cunoștințe culinare.

”Un tiner inteligent, oficer în reservă, etate 29 ani, cu un venit fix anual de 3000 coroane, avere privată 6000 coroane, şi va moşteni 10-15 mii coroane, în lipsa cunoş­tinţei pe această cale îşi caută soţia vieţii. Caută o Româncă frumoasă, cultă, vieaţă nepătată, gospodară, fără capriţuri şi pretensiuni, căreia-i place vieaţa la ţeară şi posede în numerar 6000 coroane, precum şi mobile pentru 4 odăi.

Recerinţă principală: cât de puţin se ştie căsni pianul, dar cu atât mai bine înverti lingura la foc. Numai ofertele la cari sunt alăturate şi posa vor fi luate în considerare. Cel mai profund secret se asigură.
Ofertele sunt a se adresa la administraţia acestei foi sub deviza: „Ce agoniseşte bărbatul, femeia se ştie cruţa”.anunt-matrimonial-tribuna

Astfel arăta anunțul matrimonial vechi de 100 de ani, astăzi piesă de muzeu care a fost inclusă în în expoziţia „Ori-şi-cui îi va sta glasul de uimire. O istorie a reclamei în paginile Tri­bunei”, expoziţie organizată în anul 2009, care a marcat 125 de ani de la apariţia ziarului.

sursa foto: tribuna.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate