Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un bărbat din Brăila a fost condamnat la închisoare cu executare, pentru că și-a închiriat garsoniera fără să declare

in Stiri online

Ştefan Laurenţiu Norocea, de 43 de ani, din Brăila, nu a prea avut noroc. Acesta a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că și-a închiriat garsoniera fără să declare la ANAF. A fost ”turnat” chiar de către unul dintre chiriași.

Potrivit presei locale, prejudiciul pe care brăileanul l-ar fi adus statului român este de 72 de lei. Și, cu toate că omul a achitat acest prejudiciu, nu a scăpat de condamnare, pentru că Norocea mai avea o condamnare de 1 an de închisoare cu suspendare pentru că s-a sustras recoltării probelor biologice.

Așa că, ținând cont și de condamnarea mai veche, din 2015, magistraţii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe Ştefan Laurenţiu Norocea la o pedeapsă rezultantă de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de “evaziune fiscală în modalitatea ascunderii sursei impozabile sau taxabile”. Norocea a încheiat un acord de recunoaştere a învinuirii, fiind condamnat, efectiv, la 8 luni de închisoare pentru evaziune fiscală.

Tribunalul Brăila a dispus, potrivit legii, revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, rezultând astfel, pedeapsa de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare. ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila a renunţat la pretenţiile civile pentru că inculpatul a achitat prejudiciul de 72 de lei înainte de începerea procesului. Norocea a fost obligat însă la plata unor cheltuieli de judecată de 200 lei. Cum era de aşteptat, brăileanul a declarat apel împotriva sentinţei Tribunalului Brăila, iar procesul “megaevaziunii” de 72 de lei se va relua la Curtea de Apel Galaţi.

O chiriașă l-a ”turnat” autorităților

În vara anului trecut, Norocea a fost contactat de o femeie pentru a-i închiria garsoniera. Bărbatul i-a pretins acesteia să achite în avans chiria pe o lună (550 de lei) și o garanție de 550 de lei. Cei doi au bătut palma, dar nu au încheiat niciun contract în acest sens. După numai o lună, femeia a plecat din garsonieră, deoarece s-a împăcat cu iubitul, și i-a cerut lui Norocea să-i returneze garanția. Cum bărbatul a refuzat, chiriașa a sunat imediat la 112 și l-a reclamat.

La data de 30 ianuarie 2017, Ştefan Laurenţiu Norocea a achitat cei 72 lei datoraţi Fiscului, însă tot nu a scăpat de dosar penal. Şi nu a scăpat nici de condamnare. Cazul se află acum în atenţia magistraţilor Curţii de Apel Galaţi, deoarece inculpatul a făcut contestație la decizia inițială.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate