Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un bebelus nascut prematur a fost salvat de doi medici pensionari. ” Venim la munca pentru ca sectia sa nu se inchida”

in Stiri online

Un bebeluş născut prematur, cu trei luni mai devreme,  a fost salvat de medicii Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Deşi există cinci posturi de specialişti libere, secţia funcţionează cu doi doctori pensionari.

În urmă cu două luni şi jumătate, specialiştii Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia au salvat viaţa unui băieţel, venit pe lume prematur, cu trei luni mai devreme. Copilul avea la naştere 680 de grame, iar specialiştii au făcut eforturi supraomeneşti pentru a-l salva. Timp de două luni şi jumătate, cadrele medicale au vegheat preţ de 9 ore pe zi, pentru a-i salva viaţa copilului. Iniţial au încercat să transfere cazul la Bucureşti, însă spitalele din Capitală au refuzat să aprobe transferul.

646x404-6

„Deşi condiţiile de care dispunem nu sunt cele mai performante aşa cum sunt la Bucureşti, am făcut toate eforturile pentru a-l salva. Ne-am mobilizat cu toţii şi am reuşit. Este un miracol faptul că nu l-am pierdut. Copilul acesta este un luptător, pentru că a vrut să trăiască”, susţine medicul Gabriela Dumitru, din cadrul Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, cea care a coordonat echipa medicală care a intervenit în cazul bebeluşului născut prematur. În prezent, copilul se simte bine şi a luat în greutate, cântărind în prezent aproximativ 2 kilograme. El se află însă sub supraveghere şi urmează să fie externat în cel mai scurt timp. Imediat ce va pleca acasă, copilul trebuie inclus într-un program de recuperare a funcţiilor motorii.

Singurii specialişti sunt pensionari

Dincolo de eforturile depuse de medici, Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia este una dintre secţiile unităţii care se confruntă cu cea mai mare criză de specialiştii. Deşi dispune de cinci posturi libere, secţia funcţionează cu doar doi medici, ambii pensionari. Unul dintre ei este Gabriela Dumitru (66 de ani) care s-a pensionat în urmă cu doi ani. Celălalt medici specialist al Maternităţii din Slobozia se numeşte Gheorghe Hoinaru, are 72 de ani şi s-a pensionat în urmă cu şapte ani. Fiecare zi pentru cei doi medici este o adevărată provocare şi, în ciuda vârstei înaintate, nu puţine au fost dăţile în care au reuşit să salveze din ghearele morţii bebeluşii aflaţi în stare critică.
„Am avut cazuri mai complicate pe care le-am rezolvat. Acum câţiva ani am salvat un bebeluş născut prematur care cântărea 480 de grame. Ne-am făcut datoria şi am fost foarte încântaţi să observăm că bebeluşul şi-a revenit” mai spune medicul Gabriela Dumitru. În ceea ce priveşte lipsa de personal, specialiştii susţin faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a organizat de nenumărate ori concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, însă nimeni nu s-a prezentat la testări.

„Eu şi colegul meu venim la muncă pentru ca secţia să nu se închidă. Totuşi sperăm că poate tinerii absolvenţi de medicină îşi vor manifesta interesul să vină să ocupe posturile rămase libere” mai spune medicul Gabriela Dumitru.

Sursa: adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate