Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un cabinet medical unde pacienții își riscă viața

in Evenimente/Sanatate/Stiri online

Pe terenul donat de un boier s-a construit în anul 1935 primul dispensar medical care avea să salveze sănătatea sătenilor din Terpeziţa, judeţul Dolj. De 81 de ani, oamenii merg la același cabinet medical, modern în timpurile lui, iar astăzi o ruină. În clădirea, care pare mai degrabă o casă părăsită, încă se fac consultații medicale printre pereții dărâmați, fără apă curentă și cu găuri în tavan.

Dispensarul nu a fost renovat niciodată în aproape un secol de la înființare. Nimeni nu s-a interesat de situația bolnavilor și riscurile pe care aceștia și le asumă venind aici. Medicul de familie din sat are și el o vechime de 35 de ani și susține că în mai multe rânduri, a făcut cunoscută situația din cabinet, primăriei. „Astea nu sunt condiţii. Astea sunt condiţii de lucru? Dacă dumneavoastră vi se par. Şi oamenii sunt disperaţi, dar nu au curaj să vorbească. Le e frică. Aerul e irespirabil, pereţii cad pe noi, scările sunt aşa cum sunt”, a declarat pentru digi24, Elena Nae, medic de familie în Terpeziţa.

Contactat de jurnaliști, viceprimarul din sat a declarat că s-au început lucrările pentru un nou dispensar, dar nu se știe când vor fi terminate, motivând lipsa de bani. De asemeni, subliniază că primăria din Terpezița are la cunoștință situația jalnică a cabinetului medical, dar nu se dorește repararea lui deoarece este o ruină.

sursă foto: captură digitv

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate