Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un cuplu gay a dat statul român în judecată

in Evenimente/Stiri online

Adrian, de cetățenie română și soțul său, Clai, din SUA, au dat statul român în judecată pe motiv că nu le este recunoscută căsătoria oficializată la Bruxelles.

Adrian a plecat din Târgoviște, unde a lăsat catedra de fizică și chimie, după ce a câștigat Loteria Vizelor, astfel ajungând în America. Aici l-a cunoscut pe Clai cu care formează un cuplu de mai bine de 14 ani. Au oficializat căsătoria lor în Belgia, în timpul mandatului de parlamentar european pe care l-a avut românul, iar acum au decis să se mute în România.

Statul român refuză să recunoască căsătoria celor doi și prin urmare, acordarea rezidenței lui Clai. Potrivit legii, Constituția României recunoaște mariajul dintre soți, însă Codul Civil prevede că familia este instituită dintr-o femeie și un bărbat. Pe fondul ambiguității, cei doi au decis să dea statul român în judecată și invocă o directivă europeană care permite circulația liberă a cetățenilor europeni în țările UE, alături de familiile lor. „Căsătoria pentru noi a fost posibilitate de reconfirmare a dragostei și angajamentului pe care îl avem unul față de celălalt. Am adus aici și certificatul de căsătorie care a fost emis de autoritățile belgiene.„, a declarat Adrian, care se teme de cei mai rău privind siguranța soțului său pe teritoriul României.

Cuplul este susținut și de familia lui Adrian, care face eforturi pentru a obține rezidența lui Clai pe teritoriul României. „Durerea rămâne că la tine în țară copilul tau și copiii tăi nu se simt protejați de statul român.”, a mărturisit tatăl lui Adrian.

Procesul a fost mutat la Curtea Constituțională și va fi judecat în aceeași zi cu demersul Coaliției pentru familie. Între timp Clai și Adrian speră ca judecătorii să ia decizia corectă și să le ofere drepturile corespunzătoare.

În urmă cu câteva luni, 3 milioane de semnături au fost depuse la Senatul României de către Coaliția pentru Familie, inițiativă prin care dorește să se obțină schimbarea Constituției și definirea familiei ca uniune exclusivă între un bărbat și o femeie și nu dintre soți.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate