Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un defect din fabrică: scuza celui mai mare jaf din istoria cazinoului

in Extern/Stiri online

Promisiunea unui câștig ușor și rapid sunt premizele ludopatiei, adică a dependenței de jocurile de noroc, care s-a dovedit că poate distruge o persoană cu o viteză uimitoare. Cu toate acestea, au existat și minți sclipitoare care nu s-au lăsat pe mâna norocului.

Este cazul unui tânăr american, Phil Ivey, care a câștigat peste 30 de milioane de dolari doar din poker într-un timp relativ scurt. Dacă la început câștigurile tânărului au fost puse pe seama norocului și a cunoașterii excelente a jocului, ulterior s-a demonstrat că nu este vorba decât de cea mai ingenioasă metodă de furt, la limita legii.Phil-Ivey
Ivey juca doar în competiții organizate cazinouri și de fiecare dată punea câteva condiții, venite din superstiție și menite să asigure aparenta legalitate a jocului. Era obligatoriu ca masa să dispună de dispozitiv de împărțit cărți, pentru a elimina suspiciunea unui crupier complice al unui jucător, iar la fiecare competiție se folosea același tip de cărți. Acolo unde se respectau cererile lui, Ivey întotdeauna ieșea câștigător. Motivul? Designul cărților.

Tânărul era specialist în detectarea cărților cu ajutorul defectelor din fabrică ale acestora. Adică fiecare carte era memorată în funcție de desenul de pe verso, triunghiuri sau diamante mici care nu erau tăiate la perfecție și care aparent nu sunt vizibile cu ochiul liber. Găsirea unor astfel de pachete de cărți și memorarea lor era cea mai dură etapă a înșelătoriei, în rest totul era atenție și artă cu un succes garantat de 90%.carti joc
Metoda se numește EDGE SORTING, este foarte greu de detectat, iar vinovată se face întotdeauna fabrica de unde provin cărțile, mai ales că jucătorii nu riscă să intervină în modificarea lor, ci preferă să apeleze la alte metode de a intra în posesia cărților. Phil Ivey a fost prins după un studiu îndelung și amănunțit pe camerele de luat vederi, în momentul în care a ales să joace o a doua oară în același cazinou, imediat după ce a câștigat o mică avere și a pus din nou aceleași condiții. Și pentru că fabrica este vinovată, tânărul a fost doar amendat și i s-au retras 80% din banii câștigați în cazinoul respectiv, Crockfords din Londra, fapt ce a făcut tânărul să dea cazinoul în judecată.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate