Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un expert în răpiri antrenează oamenii să fie liberi: Nu am încredere în lacăte

in Articole

Deloc o ”gorilă” a timpurilor noastre, nu ajunge nici până la înălțimea de 1,70 metri și are un aspect de hippy trecut de 50 de ani, cu toate acestea este expert în tehnici de eliberare în cazul răpirilor sau luării de ostatici. Nu are încredere în lacătele care ar putea înlănțui un om ci doar în mâinile care l-ar putea elibera. Karl, instructorul britanic care pregătește militari și agenți speciali de intervenție.

Prima sa armă este calmul în fața pericolului și spune că pentru succesul unei răpiri atacatorul are nevoie de o singură secundă. Astfel, Karl, care preferă să nu își dezvăluie numele complet sau chipul, este expertul care predă tehnici de eliberare din strânsoarea atacatorilor, tehnici care ar putea fi aplicate și în cazul teroriștilor.

Locul de antrenament este o clădire veche în mijlocul câmpului, unde elevii par că au ajuns la capătul pământului. Ferestrele zăbrelite, murdăria din jur și lipsa luminii naturale fac să se respire în aer teama. Karl și asistentul său transmit de altfel frica. Antrenamentul începe cu o răpire violentă. Elevii sunt ușor agresați fizic și verbal după care sunt legați cu frânghii, iar profesorul îi învață cum se pot elibera. Urmează lanțuri cu lacăte care par de hârtie după ce profesorul își expune metodele unice.

Cătușele sunt cel mai neinspirat mod de a ține pe cineva prizonier, spune Karl, desfacerea acestora fiind o joacă de copii potrivit metodelor sale. Toate acestea se predau cu cagule pe cap de culoarea portocalie care amintesc de execuțiile teroriste, iar elevului îi este impus să treacă limita fricii.

Fiecare element este important. Lanțurile, frânghiile sau cătușele din care te-ai eliberat devin arme împotriva atacatorului, spune Karl. Liniștea în timpul operațiunii este regula de bază. Imediat după eliberare, o șosetă luată peste încălțăminte poate rezolva problema urmelor prizonierului și tot odată și diminuarea zgomotului. De asemenea, Karl atrage atenția că un prizonier este în primul rând captiv din punct de vedere mental. Trebuie să conștientizeze că se poate elibera, să aleagă momentul potrivit, după care urmează aplicarea tehnicii propriu-zise pentru a se elibera.

Karl, este un fost polițist britanic, care după o carieră de 16 ani și șase conflicte cu gloanțe care i-au pus viața în pericol a decis să își dedice experiența pentru a învăța oamenii cum să își apere și să obțină libertatea în cazuri extreme.

Nu puține sunt cazurile de luare de ostatici în cazul teroriștilor, oameni care ajung să fie torturați și ulterior uciși cu sânge rece. Tehnicile lui Karl garantează succesul în proporție de peste 90%. La cursurile lui au acces atât militari și agenți speciali cât și simplii oameni doritori să cunoască și să prețuiască libertatea. Fără îndoială, tehnicile lui Karl ar putea constitui una din armele importante împotriva terorismului.

sursa foto: El Pais

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate