Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un fenomen ciudat a îngrozit sute de oameni! Un sat intreg acoperit de panze de paianjen

in Curiozitati

Un fenomen rar și spectaculos s-a înregistrat recent în localitatea Goulburn, din Australia. Aceasta a fost acoperită, într-un timp foarte scurt, de o imensă pânză de păianjen țesută de mii de arahnide.

143227467078f4cdae

Întreaga suprafață a satului — case, mașini, copaci și drumuri — a fost învăluită într-un ‘borangic’ alb. Era ca și cum casa ar fi fost ‘abandonată, iar păianjenii ar fi pus stăpânire pe ea’, a declarat un localnic pentru cotidianul ‘Sydney Morning Herald’.

Oamenii de știință au apreciat că această invazie de păianjeni va înceta imediat ce temperatura din zonă va crește. Ei au explicat că, în perioadele de migrație, femelele depun pe plante ouă în coconi de mătase, iar după ce ies din ouă, exemplarele tinere urcă spre partea superioară a vegetației lăsând în urma lor un fir mătăsos, care este purtat de vânt.

Pânza țesută în acest fel ia forma unei parașute și le permite micilor păianjeni să se deplaseze cu mai multă ușurință pe distanțe foarte mari. În acest fel, arahnidele pot ajunge ușor până la altitudini de 3.000 de metri și pot parcurge mii de kilometri aproape fără efort.

618x411_1432274668e1e8d8d3

14322746736efc2383

Impresionantul s-a produs din cauza abundentelor intemperii înregistrate în zonă în luna aprilie. Păianjenii care trăiau pe sol sau în pământ au fost nevoiți să urce pe plante pentru a evita umezeala, așa încât această metodă de deplasare spre partea superioară a vegetației, folosită în general doar de păianjenii tineri, a fost utilizată, de data aceasta, de familii întregi, ducând și la considerabila lor creștere numerică în anumite părți.

Sursa: agerpres.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate