Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un fost ministru din China a fost condamnat la PEDEAPSA CAPITALA. Ce acuzatii i se aduc

in Extern

Un fost ministru al Cailor ferate din China a fost condamnat luni la pedeapsa capitala, dar a carei aplicare este amanata pentru doi ani, intr-un prim mare proces anticoruptie sub presedintia lui Xi Jinping. In sistemul juridic din China, pedeapsa cu moartea este, in general, comutata cu inchisoarea pe viata.

Liu Zhijun, actiunile caruia au afectat profund imaginea conducerii Cailor ferate chineze, a fost condamnat de un tribunal din Beijing pentru luare de mita si abuz de putere. Vastul scandal in care este implicat pune in cauza circa 800 milioane de yuani (101 milioane de euro), a anuntat agentia oficiala China Noua, preluata de AFP.

Potrivit instantei, fostul responsabil al Cailor ferate chineze, facand uz de atributiile ce ii reveneau in diferite posturi in sectorul feroviar al tarii, a primit mita in suma de 64,6 milioane de yuani, intre 1986 si 2011, in schimbul promovarii in functie a unor persoane sau pentru atribuirea de contracte in mod arbitrar.

Infractiunile cu prejudicii mai mari de 100.000 de yuani (aproximativ 12.700 de euro) se pedepsesc cu moartea in China

Legislatia chineza prevede pedeapsa capitala pentru infractiuni pornind de la 100.000 de yuani.

Liu Zhijun a fost numit in 2003 la conducerea Cailor ferate din China si revocat din functie in 2011. In noiembrie 2012 a fost exclus din functiile pe care le detinea in cadrul Partidului Comunist chinez (PCC).

Tribunalul a constatat ca el a cauzat „un prejudiciu considerabil binelui public, intereselor de stat si ale poporului”.

Devenit presedinte in luna martie, Xi Jinping a promis sa se angajeze in lupta impotriva coruptiei la toate nivelurile de guvernare, un flagel care, potrivit afirmatiei sale, ameninta viitorul partidului unic de guvernamant.

Sursa: business24.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate