Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un grup de tineri refugiați sirieni au creat o aplicație menită să ajute migranții

in Evenimente/Extern/Informatica/Stiri online

Cinci refugiați sirieni în Germania au creat o aplicație pentru mobil, menită să ajute toți migranții în procesul de integrare pe teritoriul Germaniei.

Aplicația ”Bureaucrazy”, care va fi lansată oficial în ianuarie 2017, încorporează toate instrumentele necesare pentru a facilita accesul unui refugiat la solicitarea de azil pe teritoriul Germaniei. Printre acestea, aplicația dispune și de un program de traducere a formularelor din germană în limba arabă, o mapă a Berlinului și de asemenea, o listă cu instituțiile abilitate pentru depunerea cererii de azil.

Munzer Khattab, de 23 ani, unul dintre tinerii care au creat ”Bureaucrazy” spune că ideea i-a venit după ce anul trecut a trăit un adevărat coșmar în fața actelor pe care trebuia să le întocmească pentru a cere azil, acte pe care nu le înțelegea.

”Chiar și atunci când am cerut nemților să mă ajute tot nu am reușit să înțeleg. Nu înțelegeau nici ei formularele. Dacă ei nu puteau, eu cum aș fi putut eu să o fac?” a declarat Khattab într-un interviu pentru Thomson Reuters Foundation.bureaucrazy

Cei cinci tineri care au creat aplicația participă la cursurile de informatică din cadrul unui colegiu din Berlin care dorește astfel să integreze migranții. ”Bureaucrazy” a câștigat premiul de excelență la un concurs de specialitate și a primit laude în cadrul conferinței de tehnologie Startup Europa.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate