Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un nou caz de sclavie în Târgu Mureș. Copiii erau obligați să muncească pentru cămătarii cărora părinții nu puteau să le achite datoriile

in Articole/Justitie/Stiri online

Polițiștii Brigăzii de Combaterte a Crimei Organizate Târgu-Mureș, au făcut la începutul săptămânii percheziții la domiciliile a cinci persoane care erau bănuite că făceau trafic de minori care erau exploatați în sensul că munceau la cămătarii cărora părinții nu le achitaseră în totalitate datoriile. 

 Au fost reținute cinci persoane iar două au fost puse sub control judiciar.

 Procurorii DIICOT-Târgul Mureș au reținut pentru 24 de ore trei cămătari: Jozsef Bako, Klara Bako, Iosif Bako, dar și doi părinti:Bela Grito și Eugen Paradicza  care și-au amanetat copiii în contul unor împrumuturi. Există și două persoane cercetate sub control judiciar: soția unuia dintre cămătari, Cornelia Bako și mama unora dintre copii, Agneta Paradicza. Acuzația adusă infractorilor este de trafic de minori și lipsire de libertate.

 Familia Bako acorda împrumuturi cu dobandă extrem de mare, respectiv 100% pe lună, pe care familiile sărace nu le puteau achita.

 Anchetatorii au descoperit că pentru datoriile neachitate ale părinților, banii proveniți din alocațiile și ajutoarele sociale acordate de stat copiilor minori erau încasați de cămătari care aveau procuri speciale. În cazul în care aceste sume nu acopereau datoriile, copiii erau obligați să muncească în gospodăriile cămătarilor până când erau achitați toți banii datorați de părinți. Copiii, unii dintre ei cu vârste fragede(5-6 ani), făceau munci foarte grele, aveau în îngrijire un număr mare de animale.

 Perchezițiile efectuate la domiciliile fraților Bako au avut ca rezultat identificarea a trei copii de 11, 14 și 16 ani împreună cu fratele lor de 19 ani, sclavi la aceste familii precum și descoperirea sumei de 60.700 de lei pe care persoanele care o dețineau nu au putut să o justifice, carduri bancare și cupoane emise de AJPS pe numele altor minori care nu fac parte din familia celor cercetați, contracte de împrumut, contracte de vânzare-cumpărare și acele procuri speciale care le confereau dreptul cămătarilor de a încasă banii de alocații și alte drepturi sociale ale minorilor.

 Marți, la Tribunalul Mureș au fost prezentați cei cinci reținuți cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate