Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un nou proiect de lege propune ca toate tranzacțiile de peste 15.000 de euro să fie declarate la ANAF. Lista instituțiilor obligate

in Evenimente/Stiri online

Un proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor propune ca de la 1 ianuarie 2017, toate tranzacțiile care depășesc suma de 15.000 de euro, respectiv 67.500 de lei, trebuie raportate la ANAF, indiferent dacă este vorba de cumpărarea unui bun, comisioane avocați, notari, tranzacții bancare sau pariuri în cazinouri.

Astfel, băncile și toate instituțiile financiare, fondurile de pensii, cazinourile, agenții imobiliare, avocații, notarii publici și executorii ar putea fi obligați prin lege să declare la Fisc toate tranzacțiile ce depășesc 15.000 de euro sau echivalentul în lei. De asemeni, ANAF trebuie informat și despre persoanele implicate în tranzacție, pe motiv că „dețin informații și documente relevante din punct de vedere fiscal, cum ar fi cele privind patrimoniul persoanelor fizice, în speță cele referitoare la contracte de vânzare-cumpărare de imobile”, după cum se arară în argumentarea proiectului.

Noul proiect vine ca soluție împotriva evaziunii fiscale, care potrivit Camerei de Comerț și Industrie a crescut alarmant, în fiecare an în România pierzându-se 16 miliarde de euro prin evaziune fiscală. Pentru aplicarea noii legi de la 1 ianuarie 2017, proiectul de lege trebuie să treacă de Guvern și de Parlament.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate