Un nou tip de avion cu reacţie va fi lansat pe piaţă

in Articole

avion
Foto: Reaction Engines/BAE Systems

Compania BAE Systems, unul dintre liderii mondiali ai industriei aerospaţiale, s-a alăturat iniţiativei unuia dintre producătorii britanici de echipamente din acest domeniu, Reaction Engines Limited, pentru a face posibilă producerea motoarelor SABRE (Reaction’s Synergetic Air-Breathing Rocker Engine). Acestea sunt destinate propulsării rapide în spaţiu a navelor aerospaţiale de tip Skylon.

BAE Systems va cumpăra de la Reaction Engines Limited acţiuni în valoare de 20,6 milioane lire sterline, producătorii britanici de echipamente aerospaţiale putând beneficia de expertizele celor de la BAE, în privinţa dezvoltării tehnologiei în acest domeniu. Semnarea acordului va duce la concretizarea proiectului SABRE, aflat în acest moment la stadiul de experiment.

Motorul de tip SABRE este format dintr-un mecanism care permite navei să se comporte ca un avion cu reacţie în interiorul atmosferei Pământului, iar în spaţiul cosmic să-şi modifice caracteristicile, pentru a se adapta noului mediu, fiind asemenea unei rachete spaţiale. În acest fel, nu mai este nevoie ca nava să transporte oxigen, necesar arderii hidrogenului lichid, folosit pe post de combustibil.

motor
Foto: Reaction Engines/BAE Systems

Prin semnarea contractului dintre cele două companii, cei de la Reaction Engines Limited încep să-şi axeze activitatea pe producerea efectivă de motoare de tip SABRE. Specialiştii BAE Systems îşi vor aduce contribuţia prin implementarea celor mai noi tehnologii disponibile, pentru a putea, pe viitor, să adapteze noul tip de motor unei game cât mai diverse de vehicule spaţiale. Atât Agenţia Spaţială Europeană, cât şi Laboratorul de Cercetare Aerospaţială al SUA au salutat iniţiativa celor două companii britanice. [Descoperă]

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.