Un profesor a fost nevoit sa paraseasca tara, dupa ce nu a vrut sa motiveze absentele fiului unui deputat

in Evenimente

Unul dintre profesorii de limbă germană de la Liceul „Nikolaus Lenau”, din Timișoara, a fost nevoit să părăsească țara, în regim de urgență, în urma unei amenințări. Profesorul trebuia să motiveze absențele unui elev. Acesta, se spune, este fiul unui deputat PSD.

Incidentul s-a petrecut luna trecută. Bărbatul a fost amenințat de o persoană necunoscută, care a invocat numele unui elev ce trebuia numaidecât „trecut” la materia predată de profesor. Pedagogul a fost bruscat într-o parcare din apropierea școlii. El a fost împins la pământ, fără însă a suferi vătămări corporale, scopul agresiunii fiind acela de a-l speria și de a-l determina să motiveze absențele elevului, pentru ca acestuia să i se poată încheia situația școlară. La cererea expresă a cadrului didactic, îi păstrăm anonimatul.

Poliția anchetează cazul

Dascălul a informat imediat conducerea școlii, Consulatul General al Germaniei la Timișoara, a depus plângere la Poliție și s-a întors în Germania. Conform uzanțelor, cetățeanul care lucrează în străinătate, în momentul în care nu se mai simte în siguranță, este obligat să informeze autoritățile și să părăsească țara, revenind acasă. Surse din cadrul Poliției Timiș confirmă agresiunea și faptul că s-a deschis dosar de cercetare penală.

Sursele noastre susțin că elevul cu pricina e fiul unui deputat PSD (ex – PDL). Din cauza faptului că a acumulat multe absențe, acestuia nu i s-a putut încheia situația școlară până pe 29 mai, astfel că ratează prima sesiune a Bacalaureatului.

Conducerea școlii e bulversată

Conducerea școlii e bulversată de cele întâmplate și se teme de efectele negative pe care incidentul le poate atrage după sine asupra școlii. „Este un eveniment pe care îl regretăm, care ne umple de indignare, dar, din păcate, e un eveniment care se poate întâmpla oriunde în lume. Liceul «Nikolaus Lenau» este unul din cele cinci licee din România în care se predă exclusiv în limba germană, iar în acest moment, la nivel național, asistăm la o creștere a cererii pentru școli cu predare în această limbă. În urma unui acord de colaborare între cele două țări, România este susținută și ajutată în acest demers, inclusiv prin trimiterea de profesori de specialitate din Germania. Aceștia sunt remunerați de statul german. Pornind de la această creștere a cererii, în viitor, probabil, și noi vom avea nevoie și de mai multe cadre didactice.

Cititi articolul integral pe evz.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.