Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Un român a petrecut două nopți după gratii şi a primit o amendă penală, la Londra, după ce-a folosit salutul nazist.

in Evenimente

Cetățeanului român Adrian Weissenbacher, în vârstă de 40 de ani, i-au fost aplicate sancțiuni financiare în valoare totală de 355 de lire sterline de către Curtea de magistrați (echivalentul Judecătoriei) Thames din estul Londrei. Omul s-a făcut vinovat de comiterea infracțiunii de tulburare a ordinii publice cu agravantă rasistă, transmiteRadio France Internationale.

După-ce-a-folosit-salutul-nazist-un-român-a-petrecut-două-nopți-după-gratii-la-Londra

Postul de radio Radio France Internațional(RFI) a prezentat astăzi cazul unui concetățean pe nume Adrian W. care, pe data de 31 mai, se plimba mort de beat și făcând scandal prin Stamford Hill, Londra,  o zonă cunoscută ca foarte populată de evrei ortodocsi, ramura cea mai conservatoare a iudaismului.

Deoarece reușea să tulbure liniștea prin zbieretele saleromânul a fost oprit de o partrulă Shomrim ai cărei membrii l-au luat la întrebări pe acesta. De menționat că acest gen de patrule sunt organizate în cartierele evreieștide locuitori în vederea asigurării ordinii publice și sunt acceptate de autoritățile din Marea Britanie deoarece au un rol de prevenție al evenimentelor neplăcute.

Supărat că voluntarii au curajul să-l întrebe de sănătate românul a început să răcnească din toți rănuchii salutul nazist Heil Hitler și le-a adresat o ploaie de injurii cetățenilor evrei care l-au abordat. Această abordare i-a șocat pe evrei care consideră că orice tip de propagandă nazistă este un afront fără margini la adresa comunității evreiești care a avut cel mai mult de suferit din cauza fascismului în general și a lui Hitler în particular.

Românul nu numai că nu s-a potolit ba a început să fie din ce în ce mai violent, fiind necesară intervenția poliției care l-a arestat și l-a pus la răcoare peste noapte. Prezentat a doua zi în fața judecătorilor, românul, prin intermediul avocatului, s-a jurat că nu își aduce aminte nici de evrei nici de Hitler nici de altă întâmplare deoarece era atât de beat încât habar nu are ce a făcut în ziua precedentă.

Potrivit procuraturii, duminică 31 mai, un voluntar ar organizației evreiești de asigurare a ordinii publice „Shomrim” din cartierul Stamford Hill din nordul Londrei, unde locuiește o numeroasă comunitate de evrei ultra-ortodocși, a răspuns unui apel din partea unor cetățeni cu privire la un bărbat în stare de ebrietate care se comporta agresiv.

Când voluntarul i s-a adresat, Weissenbacher a făcut salutul nazist cu mâna întinsă și a strigat “Heil Hitler!”, continuând sa fie agresiv. În depoziția sa de la poliție, Voluntarul Shomrim a menționat că a fost șocat de un asemenea comportament cu care nu s-a mai confruntat niciodată.

Mai mult, dată fiind religia sa iudaică, voluntarul s-a simțit insultat și s-a temut că va fi atacat deWeissenbacher. Drept urmare, a chemat poliția, care l-a arestat pe Weissenbacher și l-a trimis în judecată în stare de arest.

Avocatul lui Weissenbacher a declarat în fața curții că clientul său era extrem de beat, că începuse să bea încă de sâmbătă și că nu-și aducea aminte ce s-a întâmplat, deși admite că a comis infracțiunea de care e acuzat.

Apărătorul a adăugat că Weissenbacher, care lucrează în construcții, susține că nu e rasist și că nu are legături cu grupări neo-naziste.

Judecătoarea districtuală l-a condamnat pe Weissenbacher la £100 amendă penală, considerată achitată prin faptul că inculpatul a petrecut două nopți în arestul poliției. Cu toate acestea, instanța l-a obligat pe condamnat să plătească voluntarului organizației Shomrim, în termen de două săptămâni, £100 compensație pentru comportamentul ofensator și alte £255 cheluieli de judecată.

Alcoolul a fost, în acest caz, un factor agravant, nu unul atenuant”, a conchis judecătoarea londoneză, citată de corespondentul RFI în capitala britanică.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate