Un sfert din studentii la informatica de la OXFORD sunt ROMANI, iar cursurile se predau in romana!

in Informatica

Din toamnă, şase elevi români vor merge la prestigioasă universitate britanică. Performanţele elevilor noştri i-au impresionat atât de tare pe englezi încât i-au declarat admişi înainte de a da bacalaureatul, relatează postul tv digi24. Un sfert dintre viitorii studenţi admişi la secţia de informatică la Oxford sunt din România.

Dintre cei care vor începe cursurile în această toamnă sunt și Ioana Vasile de 19 ani care a absolvit Colegiul Naţional Carol I din Craiova cu 10 pe linie. Coleg cu Ioana va fi Gabriel Ineluş, care a absolvit Colegiul Naţional Andrei Şaguna din Braşov. Şi Ciprian Știrbu din Bacău, Colegiul Naţional Gheorge Vrânceanu, a fost admis la Oxford.

GAF-MPLS-PAD

Pentru tinerii care vor păși pragul renumitei universități, există și un sprijin moral românesc oferit de Societatea Culturală Româna de la  Oxford care își propune să ofere un punct de întâlnire pentru români, indiferent de naționalitatea lor actuală, precum și cei interesați decultura română. Scopul societății este acela de a  promova interesele studenților români de la Universitatea din Oxford, de a promova o mai bună înțelegere a culturii din România șiRepublica Moldova și pentru a promova relații mai bune între comunitatea românească și comunitatea Universității din Oxford.

Societatea
a fost inființată în februarie 2006 si înregistrată la Universitatea din Oxford în mai 2006.

Romania_-_HMA_-_Martin_Harris_-_uploadedÎn 2012 Martin Harris (Ministru adjunct și șef al misiunii britanice de la Moscova, fost ambasador al Marii Britanii în România)spunea:

„Anul trecut, am găzduit o recepție pentru toți absolvenții români de la universitățile Oxford și Cambridge. Au fost șaizeci sau șaptezeci deinvitați din toate domeniile de afaceri,mediul academic, finanțe, serviciul public.Când am absolvit Cambridge în 1991, nu au existat români la universitatea mea. Acum există o asociație înfloritoare și în creștere de studenți la ambele universități și de absolventi Oxbridge. O dovadă a cât de departe a ajuns România.

Universitatea Oxford a dat Marii Britanii 26 de prim-miniștri printre care Margaret Thatcher, Tony Blair și David Cameron. Statele Unite ale Americii au fost conduse și ele de un absolvent al Universității – Bill Clinton. Iar, de-a lungul anilor, 47 de laureați ai Premiului Nobel au studiat sau au predat aici, în  cea mai veche Universitate din Marea Britanie. În sălile instituției au fost formați, în ultimii 900 de ani, scritorii, oamenii de știință și economiștii care au schimbat lumea în care trăim.

radcliffe+square

În prezent România este reprezentată la Oxford, cea mai bună Universitate din Regatul Britanic, de peste 100 de studenți. Mai mulți ca oricând. În plus, din 2012, la Oxford se predă limba română și alți zeci de români predau sau conduc proiecte de cercetare în cadrul Universității.

surse: oxford university, digi24, protv, cunoastelumea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*