Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Unde e oraşul în care plouă cu bani!

in Curiozitati

Visul oricărui om, să plouă cu bani din cer, a devenit realitate într-un orăşel german. Locuitorii şi turiştii dintr-un oraş de munte, Mirow au rămas cu gurile căscate când, la un moment dat, a început o adevărată ploaie…cu bani.

Sute de bancnote de 50 de euro au început să cadă din dreptul unui copac şi să zboare din toate direcţiile. După ce şi-a revenit din şocul iniţial, trecătorii au alertat autărităţile locale care au ajuns la faţa locului imediat să ancheteze ciudăţenia.

Poliţiştii au recuperat aproximativ 200.000 de euro, o adevărată comoară pentru localnici. S-a descoperit ulterior că un localnic ar fi ascuns o pungă de bani chiar pe ramurile unui copac.După un timp, punga s-a topit din cauza căldurii şi banii au început să se împrăştie peste tot. Un post de radio local informează că posesorul banilor îşi ascunsese toate economiile în copac de frica nevestii.

Potrivit revistei Time, proprietarul nu fusese găsit iniţial, iar poliţiştii i-au recompensat pe găsitorii oneşti cu suma de 6.000 de euro.

Un alt astfel de caz se mai petrecuse cu mulţi ani în urmă, în mai 1982 într-un orăşel în apropiere de Manchester, Anglia. O tânără fată străbătea curtea bisericii Sf. Elisabeta din Redding când – după cum i-a povestit ea ulterior reverendului Graham Marshall – deodată a văzut picând „de nicăieri” o monedă de 50 de pence. În cursul zilei, copiii au descoperit numeroase alte monede pe aceeaşi arie. În cele din urmă, proprietarul unei prăvălii de dulciuri a sesizat creşterea bruscă a numărului micuţilor clienţi, care veneau după bomboane, şi trăgând concluzia că aceştia spărseseră cutia milelor l-a informat pe paroh. Dar din cutie nu lipseau bani, iar când parohul i-a chestionat, copiii s-au jurat că nu se atinseseră de cutie şi au susţinut că bănuţii picau din cer. Cel puţin aşa au presupus ei, căci auzeau un clinchet metalic şi, privind în jos „găseau bănuţii pe trotuar”.

Reverendul Marshall a efectuat investigaţii proprii, eliminând mai întâi situaţiile evident imposibile, ca de exemplu: pe farsorul care arunca banii (căci zidul bisericii era prea înalt, iar în al doilea rând, trecătorii l-ar fi văzut pe glumeţul care ar fi azvârlit banii); sau păsările care lăsau să cadă monedele (prea multe monede ar fi trebuit adunate laolaltă, iar în apropiere nu erau cuiburi de păsări).  Cei de acolo nu au descoperit nici în ziua de astăzi de unde proveneau de fapt monedele.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate