Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Universul fenomenelor ciudate

in Curiozitati

Universul fenomenelor ciudate

Din toate timpurile, puterile bizare au impresionat oamenii si oriunde in lume exista marturii ale acestor fenomene inexplicabile. Exista de fapt persoane capabile sa vada si sa auda nu numai cu ajutorul ochilor si al urechilor, dar si cu spiritul. Altele pot sa prevada viitorul, sa se ridice in spatiu, sa treaca prin foc fara sa se arda, sa miste obiecte doar cu puterea spiritului s.a.m.d. Acestea se numesc experiente extrasenzoriale. Telepatia, viziunea, divinatia sint formele cele mai intilnite. Prin viziune se intelege puterea de a obtine informatii fara ajutorul simturilor obisnuite, ca, de exemplu, sa cunoasca continutul exact al unei scrisori inainte de a o deschide. Telepatia reprezinta citirea spiritului oamenilor. Divinatia inseamna prezicerea viitorului. Este, deci, recunoscut faptul ca spiritul poate actiona asupra intregii lumi psihice.

In continuare vom face diferenta dintre formele fenomenelor bizare si fortele misterioase.

Premonitiile

Premonitia reprezinta impresia de a sti ce se va intimpla. Ea se poate manifesta sub forma unui vis sau a unei viziuni sau chiar a unui sentiment referitor la ce se va petrece. Sa luam ca exemplu cazul Titanicului, care s-a scufundat in Atlantic la 15 aprilie 1912, dupa ce s-a ciocnit de un aisberg, aceasta ciocnire producind moartea a mai mult de 1.500 de pasageri. O ancheta a aratat mai tirziu ca cel putin 20 de persoane au avut premonitii in legatura cu acest caz. Una dintre cele mai ciudate premonitii din acest caz se gaseste in romanul scris in anul 1898 de Morgan Robertson, recunoscut pentru premonitiile sale.

El vorbeste in cartea sa despre un imens pachebot, Titan (se vede asemanarea Titan – Titanic), care s-a scufundat dupa o coliziune cu un ghetar. Tot in cazul Titanicului, la citeva zile dupa plecarea acestuia, doi vizionari anuntau catastrofa si publicatiile americane le-au publicat premonitiile. Citiva pasageri si-au anulat calatoriile. Coincidente bizare? Premonitii?

Vizionarii

Anumite persoane, fara sa astepte aparitia premonitiilor, pot cunoaste viitorul. Ei se numesc vizionari. Folosesc in general obiecte care-i ajuta sa-si concentreze forta spirituala, cel mai utilizat fiind globul de cristal. Aceste obiecte ajutatoare le permit vizionarilor sa afle trecutul celor care vin sa le ceara parerea. Pe de alta parte, cartomantia permite prezicerea viitorului cu ajutorul cartilor. Aceasta metoda de divinatie isi are originea in Europa, in secolul al XIV-lea, fiind introdusa de laieti. Cel mai vechi joc de carti de care se folosesc este tarotul, la care trebuie cunoscuta semnificatia fiecarei carti in parte, pentru ca, mai apoi, aceste semnificatii sa le adapteze persoanei pe care o indruma. In zilele noastre, ei au recurs la alte tehnici, care sint la fel de vechi ca globul de cristal si cartile. Frunzele de ceai, liniile palmei fac parte din aceasta categorie.

Profeti si viziuni

Profetii ca Nostradamus, de exemplu, au devenit celebri prin prezicerile lor care s-au adeverit. Sau, poate, cum in cea mai mare parte a cazurilor, profetii se exprima intr-o maniera destul de vaga, interpretarile pot fi multiple, antrenind astfel subiectivismul celui care le asculta. De fapt, numai de acest tip de preziceri ne amintim, pe celelalte le uitam cu usurinta, ele facind vilva doar atunci cind sint spuse prima oara.

In 1488, Mama Shipton, fiica unei vrajitoare – dupa cum spune legenda, a prezis mai multe intimplari care s-au petrecut in timpul vietii sale. Altele nu au fost intelese decit citeva secole mai tirziu, caci ele faceau parte din categoria inventiilor moderne la care oamenii din acea perioaada nici nu visau.

Inainte cu 400 de ani ca submarinul sa fie inventat, ea prezicea: Sub apa, oamenii vor merge, vor dormi, vor vorbi! A prezis de asemenea si incendiul care a devastat Londra. Cea mai remarcabila profetie a sa poate fi considerata: Cuvintele vor face inconjurul lumii intr-o clipita! {i bineinteles ca s-a adeverit o data cu inventarea telegrafului, telefonului, radioului, televizorului.

Hipnotismul

Starea de hipnoza este un fel de somn artificial, in care persoana aflata in transa nu-si mai poate controla gindurile si actiunile. Hipnotizatorul poate sa-i sugereze persoanei pe care o controleaza comiterea de fapte pe care aceasta nu le-ar fi facut in mod normal, dar nu va reusi in acest timp sa o faca sa realizeze care sint lucrurile carora i se opune vehement ca, de exemplu, un furt sau o crima. Cercetatorii cred ca, datorita hipnozei, capacitatea perceptiei extrasenzoriale creste. Un psiholog francez, doctorul Janet, putea determina spiritul unei persoane hipnotizate sa calatoreasca. Aflindu-se intr-o zi la Londra, el i-a spus unei tinere sa mearga si sa vada ce facea amicul sau, doctorul Richet, la Paris. Femeia a inceput sa strige si ii descria ca in laboratorul lui Richet a izbucnit un incendiu. Acesta din urma i-a marturisit doctorului Janet ca in acel moment chiar a luat foc laboratorul sau.

Vietile anterioare

In 1950, un hipnotizator, Arnall Bloxham, intareste ideea prin care noi, oamenii, avem mai multe vieti. Hipnotizind un barbat, el i-a cerut acestuia sa se gindeasca la una dintre vietile sale anterioare. Acesta vorbea atunci de secolul al XII-lea si isi amintea de cel putin 5 vieti anterioare. Dupa secolul al XII-lea si-a aminit de secolul al XV-lea, cind se afla in Valea Loirei. Evoca si secolul al XVI-lea, cind a trait in Spania, si secolul al XIV-lea – in Anglia. Cea mai ciudata amintire era cea din secolul al XII-lea, cind se numea Josh si facea parte dintr-un grup de evrei persecutati. Un grup de crestini, in nebunia lor, le-au incendiat ascunzatorile pentru a-i face sa iasa la suprafata. Impreuna cu familia sa, a reusit sa scape si sa se ascunda intr-o cripta dintr-o biserica. In momentul in care el povestea acest episod, nimeni nu cunostea vreo biserica care sa corespunda descrierii facute. La putin timp dupa aceea, facind sapaturi, muncitorii au descoperit o cripta, confirmind astfel cele afirmate mai sus.

Intilnirea cu dublura spirituala

Anumiti oameni au trait impresionanta experienta de a se gasi fata in fata cu dublura lor spirituala.
Explicatia ar fi ca intilnesc corpul astral al unei persoane, fiindca corpul astral paraseste corpul fizic in stare de somn sau de inconstienta. Se presupune ca, citeodata, corpul astral paraseste corpul fizic fara ca cineva sa observe. Aceasta intilnire este considerata de mult timp ca fiind un semn rau care prevesteste moartea. Astfel, unii au fost preveniti de catre dublura lor. Trebuie inteleasa ipoteza conform careia corpul astral traieste intr-un alt sistem de timp si poate sti dinainte ce se va intimpla cu corpul fizic. Dar de ce nu este in masura sa-l previna, ar fi o intrebare fara raspuns.

Pe de alta parte, calatoria astrala ii permite unei persoane sa-si vada corpul din exterior, in timp ce spiritul sau se regaseste in alt corp, poate chiar cel astral. Astfel, cel care calatoreste in astral nu mai este retinut de corpul sau fizic si poate traversa peretii si obstacolele fara limite. Adesea, prin corpul astral al unei persoane se intelege sufletul acesteia.

Liana Hainarosie

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate