Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Uriasii din vechime

in Curiozitati

3

Uriasii din vechime

Biblia si Cartea lui Enoh despre provenienta uriasilor

Descoperiri arheologice care confirma Biblia

Uriasii sunt des mentionati in textele biblice.
Gasim texte despre uriasi in diferite carti ale bibliei, dintre care amintim :

Numeri 13: 32,33 : Ei au zis: „Ţara pe care am străbătut-o, ca s-o iscodim, este o ţară care mănâncă pe locuitorii ei; toţi aceia pe care i-am văzut acolo sunt oameni de statură înaltă. Apoi am mai văzut în ea pe uriaşi, pe copiii lui Anac, care se trag din neamul uriaşilor: înaintea noastră, şi faţă de ei parcă eram nişte lăcuste.”

Deuteronom 1:28 :” Unde să ne suim? Fraţii noştri ne-au înmuiat inima, zicând: „Poporul acela este un popor mai mare şi mai înalt la statură decât noi; cetăţile sunt mari şi întărite până la cer; ba încă, am văzut acolo şi copii de ai lui Anac.”

Deuteronom 3: 11: ‘’ (Numai Og, împăratul Basanului, mai rămăsese din neamul refaimiţilor. Patul lui, un pat de fier, este la Raba, cetatea copiilor lui Amon. Lungimea lui este de nouă coţi, şi lăţimea de patru coţi, după cotul unui om.)” [aproximativ 3,5 metri]

1Samuel 17: 4-7 : ”Atunci a ieşit un om din tabăra filistenilor şi a înaintat între cele două oştiri. El se numea Goliat, era din Gat şi avea o înălţime de şase coţi şi o palmă.[aproximativc 2,6 m] Pe cap avea un coif de aramă şi purta nişte zale de solzi, în greutate de cinci mii de sicli de aramă. Coada suliţei lui era ca un sul de ţesut, şi fierul suliţei cântărea şase sute de sicli de fier. Cel ce-i purta scutul mergea înaintea lui.”

Poate ca cel mai sugestiv pasaj este cel din Geneza capitol 6, verset 4: ‘’ Uriaşii erau pe pământ în vremurile acelea şi chiar şi după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor şi le-au născut ele copii: aceştia erau vitejii care au fost în vechime, oameni cu nume.”

Aceasta poate sa insemne o interventie a lui satana si a ingerilor cazuti in poluarea genetica a omenirii.,amestecind saminta lor cu saminta oamenilor . Cartea lui Enoh evoca pe larg aparitia uriasilor pe pamint.

Cartea lui Enoh nu este prezenta in biblie in mod integral, dar este confirmata in multe pasaje , in Iuda (fratele lui Iacov) capitol 1:14 : ”Si pentru ei a prorocit Enoh, al saptelea patriarh de la Adam, cand a zis: „Iata ca a venit Domnul cu zecile de mii de sfinti ai Sai, …” precum si de repetarea profetiilor lui Enoh in cartea Daniel capitol 7:10 : ‘’ Un râu de foc curgea şi ieşea dinaintea Lui. Mii de mii de slujitori Îi slujeau şi de zece mii de ori zece mii stăteau înaintea Lui.”, in cartea Isaia 6: 2, 3:”Strigau unul la altul şi ziceau: „Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul oştirilor! Tot pământul este plin de mărirea Lui!” , in Amos 5: 24 :” Ci dreptatea să curgă ca o apă curgătoare, şi neprihănirea, ca un pârâu care nu seacă niciodată!”si in multe alte pasaje biblice.

Enoh este al 7-lea patriarh de la Adam, fiul lui Iared – Geneza 5:18 ‘’ La varsta de 162 de ani, Iared a nascut pe Enoh ‘’ 5:21:” La varsta de 65 de ani , Enoh a nascut pe Metusala. Dupa nasterea lui Metusala,Enoh a umblat cu Dumnezeu 300 de ani; a nascut fii si fiice.” 5: 23: ‘’ Toate zilele lui Enoh au fost 365 de ani . Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai vazut , pentru ca l-a luat Dumnezeu ‘’ Despre fiecare patriarh in parte , incepind de la Adam, se spune clar la sfarsitul fiecarui verset ce-l descrie: ‘’apoi a murit ‘’.

Enoh este singurul despre care se specifica ceva diferit, cit se poate de clar:” apoi nu s-a mai vazut , pentru ca l-a luat Dumnezeu” Enoh scribul a fost luat la Cer pentru a i se descoperii taine si adevaruri pe care le-a scris si au ramas pentru posteritate, despre unele dintre ele amintindu-se in textele biblice.

Ce spune Enoh despre uriasii din vechime? Cum au aparut ei ?
Enoh , capitol 6 : ‘’Venise o vreme cind copiii oamenilor se inmultisera si in acele zile li se nascusera fiice frumoase si pline de gratie. Si ingerii (veghetorii), copiii cerului ,le-au vazut si au poftit dupa ele, si si-au spus intre ei:” Veniti, sa ne alegem femei dintre oameni si sa avem copii cu ele”

Despre acestia a spus Isus Hristos in Matei 5; 27-28 ”Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurveşti.”Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui.” nu doar oamenilor le este adresata aceasta declaratie a Trimisului lui Dumnezeu Tatal , ci este o intarire a judecatii lui Dumnezeu in privinta pacatului poftei carnii care i-a ingenunchiat pe acei ingeri neprihaniti initial (erau neprihaniti fiindca ascultau de Cuvintul lui Dumnezeu, care este Hristos, Cuvint care s-a facut Trup)insa ei ” le-au vazut si au poftit dupa ele” asadar AU SI PREACURVIT cu ele in inima lor, ceea ce a urmat a fost o simpla formalitate a pacatului dorit in inima si transpus in practica dupa cum marturiseste Enoh:

‘’ Si Semiậzậz, care era capetenia lor, le-a spus:” Eu ma tem ca voi nu veti consimti sa infaptuiti aceasta, si numai eu voi suferi pedeapsa unui mare pacat” Si ei toti i-au raspuns astfel: ‘’ Sa facem cu totii un juramint , si sa ne legam cu totii cu blestem ca nu vom parasi acest gand si ca vom faptui lucrul acesta ‘’.Apoi au jurat cu totii si s-au legat cu blestem de acesta.
‘’Si erau cu totii DOUA SUTE , care au coborit in zilele lui Iared pe varful muntelui Hermon, si ei l-au numit muntele ‘’Hermon” caci au jurat si s-au legat cu blestem pe acesta.”

‘’Si acestea sunt NUMELE CAPETENIILOR lor:

 1. Semîậzậz – conducatorul lor,
 2. Arậkîba
 3. Rậmaêêl
 4. Kôkabîêl
 5. Tậmîêl
 6. Rậmîêl
 7. Dâniêl
 8. Ezêchêêl
 9. Barâchîal
 10. Asâêl
 11. Armârôs
 12. Batârêl
 13. Anânêl
 14. Zachîêl
 15. Samsâpêêl
 16. Satarêl
 17. Turêl
 18. Iômjâêl
 19. Sariêl
 20. Azâzêl

Acestia sunt capeteniile zecilor.”

Despre acestia spune Apostolul Pavel in Epistola catre Efeseni 6:12:” Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.” si Efeseni 2:1,2 :”Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre,în care trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.

Revenim la Enoh , care dupa insiruirea numelor ingerilor (cazuti din puritatea sfanta cu care i-a inzestrat Dumnezeu cand i-a creeat),continua explicand cum s-au spurcat acestia unindu-se nefiresc cu fetele oamenilor si parasind slava cereasca:

‘’Si toti ceilalti (190) impreuna cu acestia si-au luat neveste, si fiecare si-a ales cite una, si au inceput sa se impreuneze cu ele si sa traiasca cu ele, si acestia le-au invatat farmece si descintece, si culegerea radacinilor, le-au facut cunoscute plantele. Si ele au ramas grele, si au nascut URIASI a caror statura ajungea la 300 de coti. Care au inceput sa infulece toata agoniseala oamenilor. Si cand oamenii nu au mai putut sa-i sature, uriasii s-au intors impotriva lor ca sa-i manince. Si apoi au inceput sa porneasca dupa pasari, dupa dobitoace, dupa taratoare,dupa pesti, si sa-si sfasie carnea unul altuia , si sa bea sangele . Si atunci pamintul i-a invinuit pe nelegiuiti.”

Confirmarea in Geneza 6:1 ,2: ‘’ Cind au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata pamintului , si li s-au nascut fete, FIII Lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales”Aceasta unire nefireasca intre fiii Lui Dumnezeu si fetele oamenilor aduce imediat hotarirea lui Dumnezeu in versetul urmator Geneza 6: 3 :” Atunci Domnul a zis: ‘’Duhul Meu nu va ramine pururea in om, caci si omul nu este decit carne pacatoasa; totusi, zilele lui vor fi de o suta douazeci de ani ‘’

Toate acestea se intimplau inaintea Potopului hotarit de Dumnezeu pentru a curata pamintul de monstruozitatile jumatate om jumatate ingeri cazuti,  aparute prin modificari genetice, potop din care au scapat doar Noe si familia lui.

Noe a fost gasit a fost gasit :” ..un om neprihanit si FARA PATA intre cei din vremea lui; Noe umbla cu Dumnezeu”(Geneza 6:9) . Asadar, pe linga credinta lui Noe in Dumnezeu(care i-a fost socotita drept neprihanire, ca si lui Avraam mai tarziu) Noe era si ‘’fara pata ‘’ nu doar din punct de vedere spiritual, ci si genetic, fizic, era descendent pe linie directa din patriarhi, din Adam, si ADN-ul lui si al fiilor lui nu fusese alterat .

Iata si descoperiri arheologice, aflate in muzee :
In 1950, in timpul construirii unei autostrazi in sud-estul Turciei , (in Valea Eufratului) sapaturile au scos la iveala morminte antice ce contineau oase de uriasi. Joe Taylor, directorul muzeului Mount Blanco Fossil Museum din Crosbyton(Texas) , a creat structura anatomica corecta corespunzatoare femurului de 120 cm lungime (!) gasit in morminte. Uriasul trebuie sa fi avut impresionanta inaltime de 4, 5 metri , un om obisnuit neajungand nici la nivelul soldului acestui monstru.

image001

In 1911 au fost descoperite in Lovelock Cave (Nevada) oase de uriasi, printre care si aceasta mandibula enorma de humanoid.

image002 (1)

Alte sapaturi au scos la lumina resturi de schelete humanoide cu dimensiuni impresionante, din morminte neobisnuit de mari:

image003

image004 (1)

In muzeul din Bagdad (Iraq) sunt expuse topoare de o marime impresionanta, lungi de 3-4 metri si  cintarind peste 100 kg. Ce fel de oameni le puteau  utiliza in acele vremuri?

image005

Oase ale unor falange uriase au fost excavate in USA, in imagine fiind comparate osul mijlociu al degetului opozabil unui om obisnuit cu cel al unei creaturi humanoide ce avea dimensiuni uimitor de mari(raportat la lungimea osului gasit).

image006 (1)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate