Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

USB cere renumărarea voturilor din Sectorul 1. Candidata Clotilde Armand face public discrepanțele din listele alegerilor

in Evenimente/Politic/Stiri online

Încă de la primele exit poll-uri ale alegerilor electorale de anul acesta, liderul formațiunii Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a anunțat că ar putea exista nereguli în numărarea voturilor, mai ales în secțiile de votare unde nu a existat ca observator un membru USB. Candidata USB la primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a publicat un mesaj pe Facebook care arată discrepanțele semnalate de un susținător al Uniunii Salvați Bucureștiul în listele publicate pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC). De asemeni, Clotilde Armand atrage atenția că lipsesc câteva mii de voturi.

Din sediul BES 1 lipsesc câteva mii de buletine de vot, conform proceselor verbale introduse manual. Lipsesc din cele anulate în timpul procesului de votare (a nu se confunda cu cele nule) și neîntrebuințate, anulate după încheierea procesului de votare. La secția 37, pentru alegerea Primarului General, s-au primit 1600 de buletine de vot, s-au folosit 565 și s-au predat (conform procesului verbal de pe site-ul 2016bec.ro) 24 de buletine. La secția 60, pentru fiecare din cele patru categorii s-au primit – la fiecare – câte 6400 de buletine de vot (deși sunt 1159 de alegători înscriși pe liste), s-au folosit 494 și s-au predat (conform procesului verbal de pe site-ul 2016bec.ro) 3921 buletine (identic la toate patru)”, se arată în postarea pe Facebook, în care C. Armand continuă să enumere toate secțiile de votare din Sectorul 1.

Solicitarea depusă de USB la Biroul Electoral al Sectorului 1 în vederea renumărării voturilor a fost respinsă întrucât ”formaţiunea politică a dat dovadă de lipsă de diligenţă privind reprezentarea în cadrul procesului electoral, fapt care nu poate fi imputat Biroului Circumscripţiei Electorale Nr. 1 – Sector 1”. Cu toate acestea, Nicușor Dan apelează la un proces în justiție, prin care se dorește validarea alegerilor.”Vom cere judecătorului de la Judecătoria sectorului 1 ca în cadrul acelui proces să dispună el renumărarea voturilor în acele secții„, a spus Nicușor Dan, care a făcut deja demersuri în fața Autorității Electorale Permanente pentru facilitarea accesului la sacii cu buletinele de vot, fapt pe care USB îl dorește a fi transformat în procedură curentă a alegerilor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate