Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Va place sa călcați pedala de accelerație?Poliţia Rutiera a scos ceva nou pe piaţă: radare sub acoperire.

in Articole/Centru Media

Va place sa călcați pedala de accelerație? Ei bine ar cam trebui să vă obişnuiţi să nu o mai faceţi deoarece acum Poliţia Rutiera a scos ceva nou pe piaţă: radare sub acoperire.

radar

Politia Rutiera si-au marit arsenalul cu masini puternice, neinscriptionate, pe care le-au dotat cu aparate radar. Numai pe drumurile din Iasi sunt 5, iar şoferii vitezomani au început să fie  vânaţi de către poliţişti  unul câte unul.

Acest motociclist trece ca vântul pe lângă Opelul albastru. Nu își imaginează că șoferul nu îi este partener de trafic. Drept urmare radarul fantomă a reușit să-l înregistreze depășind viteza legală cu 77 de km.
Reporter: Ați văzut cine v-a filmat? Cine v-a prins? Opelul albastru.
Șofer: Nu am apucat să-l văd, nu știu unde era.
Reporter: Era un radar neinscripționat.
Șofer: Era neinscripționat? Probabil de asta…nu mă așteptam.
Reporter: Ai auzit de radarele neinscripționate care circula pe europeană?
Șofer: Am auzit de ele, dar nu mă așteptam să fiu prins în fapt.

Opelul circula “sub acoperire” pe Drumul European 583, unde există indicator de avertizare radar. În fiecare zi o suta de șoferi sunt păcăliți.

Cei de la Poliția Rutieră Iași spun că radarele neinscripționate sunt foarte utile. In 6 luni de la inceputul acestui an au amendat 16.000 de șoferi și au reținut peste 1.000 de permise de conducere pentru depășirea vitezei legale. Urmare acestor sanctiuni, nu s-a înregistrat nici un accident grav din cauza vitezei.

Potrivit legii aparatele radar omologate pot fi montate pe autoturismele Ministerului de Interne, dar NU neapărat pe mașini inscripționate.

“Șoferul beneficiază mereu de prezumția de nevinovăție. Dacă se simt vreodată nedreptățiți pot contesta amenda, iar instanța va stabili dacă au fost indeplinite toate condițiile impuse de lege”, susține un avocat.

Așadar fiți precauți dacă nu vreți să rămâneți pietoni tocmai în această perioadă în care ar trebui să plecați cu mașina în vacanță. Nu uitați nici că a crescut punctul de amendă.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate