Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vacanțe luxoase, bijuterii, haine de firmă, capriciile soției și amantei, toate plătite din banii publici

in Evenimente/Stiri online

Radu Frîncu, fostul preşedinte al SC CARE România SA, societate de asigurări în cadrul Eximbank SA, a fost trimis în judecată sub acuzația de abuz în serviciu și uz de fals. Firma pe care a păgubit-o are capital majoritar de stat. Banii se duceau pe extravaganțe și capriciile soției și amantei.

Bancherul este acuzat de 53 de infracţiuni de abuz în serviciu şi 7 de uz de fals, după ce acesta a cheltuit aproape 50.000 de euro din bugetul firmei de asigurări CARE, care aparține băncii Eximbank și unde Radu Frîncu este acționar în proporție de 93,78%. Cea mai mare parte a capitalului firmei provine de statul român, din banii contribuabililor, dar asta nu a contat în momentul în care omul de afaceri contabiliza haina de blană a amantei, manechinul Oana Marica, vacanțele luxoase în Europa sau bijuteriile pentru soție, la cheltuieli personale.frincu- marica

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii arată printre altele cum pe 6 septembrie 2012 Radu Frîncu cobora din maşină în faţa luxosului hotel „Le Meridien”, din Monte Carlo (Monaco). La braţul său era o tânără elegantă, manechinul Oana Marica. Cei doi îndrăgostiţi au petrecut sfârşitul de săptămână la Monte Carlo şi s-au întors în România pe 13 septembrie 2012. În acelaşi weekend, soţia acestuia, Catrinel Frîncu, a petrecut două nopţi la hotelul „Principe de Savoia” din Milano (Italia). Femeia s-a cazat într-o cameră „Classic Tower Room”, care a costat 980 de euro pe noapte. Ambele facturi emise de „Le Meridien”- 3.814 de euro şi „Principe de Savoia”- 1.960 de euro au fost decontate de societatea Care România, la care Frîncu era preşedinte. El a mai decontat din deplasarea la Monte Carlo alţi 8.616 euro, pentru „alte cheltuieli” (protocol), relatează adevărul.ro.frincu

Amanta bancherului, Oana Marica, a fost audiată la DNA și potrivit procurorilor, femeia susține că nu știe cu ce bani erau plătite biletele de avion la clasa business, recunoaște că a avut o relație amoroasă cu Frîncu și că l-a însoțit pe bărbat la Roma, Ibiza, Nisa și Zürich și de fiecare dată el era cel care se ocupa de plata escapadelor. De asemeni, în contabilitatea firmei CARE, la ”cheltuieli de protocol” mai apar și sume cheltuite pe capriciile personale pe care Frîncu și le făcea destul de des pe banii publici. El a cheltuit la Louis Vuitton România suma de 16.735 de lei, pentru butoni, eşarfe şi cravate. Alţi 86.596 de lei au fost aruncaţi pe mai multe bijuterii, un ceas de lux „Cartier” şi un telefon marca „Vertu”, pe care a plătit 43.650 de lei. Toate acestea sunt doar câteva din lunga listă de cumpărături a lui Frîncu.

Pe lângă acuzațiile aduse, CARE îl face responsabil pe Radu Frîncu de expunerea firmei la riscuri majore de peste 60 de milioane de euro, după ce acesta a întocmit polițe de asigurare prin intermediul unor brokeri necunoscuți, care au reclamat daune în urma asigurărilor făcute. „Mare parte din primele de asigurare au fost încasate de către brokerii italieni, ca urmare a încheierii poliţelor de către inculpatul Frîncu Radu, prime ce nu au mai fost virate în conturile Companiei Care România SA, fapt constatat tot după demiterea inculpatului”, se arată în documentul DNA.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate