Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Valentin Uritescu – drama unui mare actor

in Evenimente

Unul dintre cei mai iubiţi şi mai respectaţi actori români, Valentin Uritescu trăieşte clipe groaznice pe care puţini le ştiu.
Actorul în vârstă de 74 de ani suferă de peste 35 de ani de o boală grea care îi macină pe zi ce trece organismul.
Din nefericire, maestrul este nevoit sa ia medicamente de trei ori pe zi, din cauza unei boli cumplite de care suferă. Sub numele de sindrom extrapiramidal bilateral, problema de sănătate se manifestă printr-un tremur vizibil al mâinilor, de multe ori al întregului corp. „Mi se usucă gâtul cumplit de la atâtea medicamente, astfel că beau foarte multe lichide.” declara actorul.

Tot el mărturisea în urmă cu ceva vreme: „Sunt grav bolnav. Eu sufăr de o maladie foarte periculoasă, e un Parkinson mai blând. În ultima vreme m-a cam căpăcit, dar nu mă las. Am intrat în biserică şi m-am rugat fierbinte rugându-L pe Dumnezeu să-mi mai dea cinci ani”.

Actorul se străduieste din răsputeri să supravieţuiască, s-a retras din lumina reflectoarelor şi de pe scenă şi s-a dedicat scrisului. Ultima carte lansată de el a fost „Să ai grijă de cel bun din tine” iar acum maestrul Valentin Uritescu se luptă zi de zi cu boala sa pentru a-şi putea termina şi cartea la care lucrează.

„Nu se poate concentra, ia multe medicamente şi este din ce în ce mai confuz. Nu e bine deloc. Nu vrea să mai iasă din casă”, a declarat un apropiat al actorului pentru cancan.ro.

Valentin Uritescu este cunoscut publicului român ca îndrăgit actor de televiziune, film şi teatru. A jucat în peste 30 de filme de răsunet, printre care „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Duminica în familie”, „Balanţa”, „Lumini şi Umbre”. Actorul a primit în 2004 de la fostul preşedinte Ion Iliescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate