Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește la 13 lei. Guvernul se teme de impactul bugetar

in Evenimente/Politic/Stiri online

Plenul Senatului a votat propunerea legislativă care prevede majorarea tichetelor de masă de la 9,41 lei, la 13 lei. Guvernul consideră că această inițiativă ar putea avea un important impact la nivel bugetar.

Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentari din toate formațiunile politice și a fost adoptat, luni, de plenul Senatului cu 77 de voturi favorabile majorării valorii bonurilor de masă la 13 lei. În expunerea de motive a proiectului, inițiatorii spun că o persoană nu poate cumpăra cu 9,41 lei o masă de prânz, în condițiile în care prețul mediu pentru un meniu este de 13 lei, iar în zonele periferice nu coboară sub 10 lei.

De asemeni, este făcută o comparație cu alte state europene, cum ar fi Austria, unde valoarea tichetului de masă ajunge la 4,40 de euro, Belgia care dispune de tichete de 7 euro fiecare sau Franţa, unde un bon de masă este de 10,58 euro, România fiind țara din Europa cu cea mai mică valoare a bonurilor de masă.

Majorarea tichetelor cu 3,59 lei vine ca soluție pentru asigurarea unui trai adecvat muncitorilor, achiziționarea unei mese fiind o ”responsabilitate comună a statului, precum şi a angajatorului”, după cum se precizează în documentul parlamentarilor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate