Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Veste buna! Tinerii plecati la muncă în străinătate sunt aşteptaţi să se întoarcă în ţară pentru a lua 50.000 euro de la Uniunea Europeană

in Evenimente

O veste bună vine din partea Uniunii Europene, acum la început de an 2016. Tinerii care au plecat la muncă în străinătate sunt aşteptaţi să se întoarcă în ţară pentru a lua banii de la Uniunea Europeană, bani care sunt nerambursabili. Pentru acest program de finanţare, Uniunea Europeană a pregătit suma de 400 de milioane de euro.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească doritorii de finanţare europeană

În primul rând va trebui să se întoarcă în ţară şi să dorească să-şi facă o fermă de animale, o seră de legume sau să cultive cereale, iar pentru acest lucru pot încasa cei 50.000 de euro. Banii sunt nerambursabili. Doritorii de finanţare trebuie să aibă vârsta de până în 40 de ani, dacă se poate, studii agricole si multă dorinţă să lucreze pământul sau să crească animale.

Până în acest moment au fost depuse peste 2.000 de dosare pentru solicitarea finanţării iar jumatate dintre acestea au trecut de selectie. Vestea bună că acest program european funcţionează este faptul că 29 de fermieri şi-au primit banii. Daniel este un tânăr care dispunea de 5.000 de metri pătraţi de solarii şi dorea să-şi extindă afacerea. Pentru asta a încasat deja 30.000 de euro, din cei 40.000 promişi.

„Vrem să renunţăm la culturile în câmp şi să facem solarii. Producţia în câmp este mică şi investiţia foarte mare.”

Altii tineri vor să-şi modernizeze solariile:

„Cred că va creşte cu 40% producţia. Odată construite, noile solarii, putem să ne mărim şi producţia şi veniturile, pentru că putem cultiva şi iarna.”

Majoritatea celor care pornesc de la zero vor trebui să îndeplinească anumite condiţii: studii medii în domeniul agricol, domiciliul în localitatea în care au ferma (sau pământul) şi să vândă în primii ani produse proprii în valoare de 20% din suma luată inţial.

Conform datelor statistice, aproape 2.900 de tineri fermieri s-au aratat interesaţi in 2015 să acceseze fonduri europene prin măsura 6.1. Din păcate, mai puţin de jumatate dintre ei au îndeplinit criteriile de selectie. Iar acum la începutul anului 2016, primii 29 de tineri au accesat deja fonduri europene, în valoare de aproape 4 milioane de euro.

Achim Irimescu: „Avem milioane de tineri plecaţi din ţară. Ne-am dori ca prin programele pe care le oferim să îi determinăm să se întoarcă.”

Cei care vor fi eligibili pentru finanţare, vor primi banii în doua tranşe, 75% la începutul proiectului, iar restul de 25%, după trei ani, dacă au respectat planul de afaceri acceptat.

Sursă articol.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate