Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Veste incredibilă: de ce vor dispărea ţigările

in Stiri online

Veşti cel puţin surprinzătoare de la cercetători despre ţigări. Mai multe studii date recent publicităţii merg spre unica concluzie că producerea ţigărilor va fi pur şi simplu oprită. Se pare că, din cauza creşterii neîncetate a taxelor pentru produsele din tutun, dar şi expansiunii vânzărilor ţigărilor electronice, acestea vor contribui împreună la falimentul industriei ţigărilor clasice.

Nu imediat, însă. Totul este un proces lent şi, conform aceloraşi specialişti, dispariţia pachetelor de ţigări se va produce peste 20-30 de ani.

Guvernele ţărilor europene şi nu numai fac bani frumoşi din taxele şi impozitele percepute industriei tutunului. Dacă luăm exemplu ţara nostră, peste 80% din preţul unui pachet de ţigări ajunge în visteria statului.

La toate acestea se mai adaugă şi măsurile dure de mediu. Uniunea Europeană, Statele Unite şi Australia au luat din ce în ce mai multe măsuri împotriva fumatului. Astfel, în toate aceste zone este interzis fumatul în majoritatea locurilor publice, instituţii, restaurante, chiar şi unele baruri. Chiar şi reclamele stradale sau în presă au devenit deja istorie. Pachetele de ţăgări au fost în urmă cu ceva ani inscripţionate pe ambele părţi cu avertismente scrise şi imagini dure cu eventualele riscuri la care se supun fumătorii.

În ultimii ani, o altă piaţă a căpătat din ce în ce mai mult utilizatori: producerea ţigărilor electronice. E-ţigaretele sunt produse care funcţionează pe principiul vaporizării sau al aerosolizării, alături de tutunul de mestecat şi dispozitive electronice. Cercetătorii spun însă că şi în vaporii ţigărilor electronice există concentraţii mari de substanţe chimice mai nocive decât în cele clasice. Acestea par să conţină de 10 ori mai mulţi agenţi cancerigeni decât ţigările obişnuite.

În ultimii ani, companiile care se ocupă cu producţia ţigărilor au investit puternic în cercetare. Ele au dezvoltat strategii prin care încearcă să furnizeze nicotină. În acelaşi timp, vor să reducă riscul pe care fumatul îl are asupra sănătăţii oamenilor şi a mediului înconjurător.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate