Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Veşti bune: se ieftinesc din nou carburanţii

in Evenimente

Plecaţi în concediu sau câteva zile la mare şi aveţi nevoie de carburanţi? Una dintre cele mai mari companii de benzinării din România anunţă noi ieftiniri la pompă pentru benzină şi motorină.

Deşi de abia a coborât astăzi preţurile carburanţilor, Petrom anunţă pentru week-end din nou scăderea preţurilor. Astăzi, la staţia de referinţă Şoseaua Alexandriei, Bucureşti, motorina costă 5,47 lei, iar benzina 5,77 lei. Preţul motorinei a scăzut cu 10 bani faţă de acum o săptămână, fiind la acelaşi nivel ca în primăvară.

Începând din acest week-end, Petrom implementează oferta prin care, la fiecare sfârşit de săptămână, coboară preţurile la carburanţi. Astfel, motorina va fi mai ieftină cu 3 bani, adică 5,44 lei pentru un litru iar preţul benzinei va scădea cu 6 bani, adică va costa 5,71 de bani litrul.

În ultima vreme, preţurile carburanţilor au coborât din ce în ce mai mult, îndeosebi la motorină, care a pierdut până acum 40 de bani pe litru.

Trebuie să mai ştiţi că preţul carburanţilor variază în general între diversele staţii din ţară, chiar dacă aparţin aceleiaşi companii. Variaţiile de preţ pot ajunge chiar şi la 5% între benzinării.

Dacă vă întrebaţi de motivele acestei decizii, ei bine, companiile româneşti ajustează preţurile carburanţilor după ieftinirea barilului de petrol de pe pieţele internaţionale.

Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. Cum, în ultima lună, barilul a coborât de la 65 la 55 de dolari iar cursul de schimb a rămas relativ constant, distribuitorii de carburanţi au fost nevoiţi să scadă preţurile produselor comercializate.

Cu o reţea internă de circa 550 de staţii, Petrom este una dintre cele mai mari companii de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate