Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Veşti bune: se ieftineşte berea

in Evenimente

Berea la halbă se ieftineşte prin reducerea TVA. Decizia a fost luată astăzi în Parlament, după un amendament adus Codului Fiscal. Deşi iniţial, Guvernul a declarat că nu poate să reducă TVA şi la bere şi vin, odată cu scăderea TVA de la 1 iunie, iată că parlamentarii au găsit o soluţie.

Astfel, după importantele scăderi de preţuri la alimente rezultate din reducerea TVA la 9%, şi berea la halbă urmează să intre în această categorie.
Parlamentarii speră să crească astfel consumul şi, de ce nu, să mulţumească pe toţi cei care urmează să îşi petreacă vara la terasă. Şi turismul se vrea a fi încurajat cu această măsură, ştiut fiind faptul că berea la halbă este inclusă în majoritatea ofertelor de vacanţă all-inclusive.
De asemenea, deputaţii au mai argumentat decizia şi prin faptul că berea este trecută de ceva vreme la categoria alimente, aşa că pare normal ca preţul său să fie aliniat reducerii de TVA.

Cea mai importantă şi îmbucurătoare măsură fiscală care a fost aplicată de la 1 iunie este, fără doar şi poate, scăderea TVA. Astfel, taxa pe valoare adăugată a scăzut la 9% pentru produsele alimentare şi pentru serviciile turistice.

Dacă ar fi să dăm câteva exemple de astfel de produse, iată o listă: animale vii din specii domestice destinate consumului alimentar, carne, peşte, lapte şi toate produsele lactate, ouă, miere, fructe, legume, plante comestibile, citrice, cafea, ceai, cereale, condimente şi mirodenii, grăsimi vegetale şi animale, zahăr şi produse zaharoase, cacao, făină, produse de patiserie, băuturi din oţet, mâncare pentru animale.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor consideră că această măsură aduce un mare plus în portofelele clienţilor români.

Tot de la 1 iunie, clienţii supermarketurilor, marketurilor sau magazinelor nu mai găsesc la rafturi preţuri care se termină în 99 de bani pentru produsele alimentare.

Autorităţile române au luat această măsură deoarece se consideră că aceste preţuri au efect psihologic asupra cumpărătorilor şi îi determină să cumpere mai mult.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate