Veşti proaste pentru șoferi! Creşte prețul rovinietei. Află cât va ajunge TAXA DE DRUM

in Evenimente

Preţul rovinietei se va modifica pentru anumite categorii de vehicule, potrivit unui unui proiect de act normativ iniţiat de Ministerul Transporturilor.

Conform digi24.ro, preţul rovinietei va creşte semnificativ pentru anumite vehicule de transport de marfă cu masă totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 3,5 tone, în timp ce pentru altele va scădea, după cum reiese dintr-un proiect de ordonanţă pentru modificarea OG nr. 15/2002, care a fost lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor.

În cazul vehiculelor de transport de marfă care au MTMA cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone, rovinieta va fi mai scumpă. Mai exact, tariful pentru o zi va fi de 11 euro (faţă de 4 euro, cât este în prezent), cel pentru şapte zile; 27 de euro (faţă de 20), cel pentru 30 de zile; 55 de euro (faţă de 52), cel pentru 90 de zile; 155 de euro (faţă de 120) şi cel pentru 12 luni -550 de euro (faţă de 320).

Iata mai jos in anexa care vor fi preturile!

pretul-rovinietei

Detalii despre acest proiect gasiti aici, pe pagina oficiala a MINISTERULUI TRANSPORTURILOR.

Lipsa rovinietei poate fi sanctionata cu amenzi de pana la 4.500 de lei

Prin intermediul rovinietei, soferii capata dreptul de a circula, pe o perioada de timp determinata, pe reteaua de drumuri nationale a Romaniei. In cazul in care aceasta nu este achitata, autoritatile pot da amenzi substantiale.

In prezent, potrivit OG nr. 15/2002, amenda pentru lipsa rovinietei are un cuantum minim de 250 de lei, dar poate ajunge pana la 4.500 de lei, in functie de tipul vehiculului. Amenzile cele mai mici se dau in cazul autoturismelor (250-500 de lei), in timp ce amenzile cele mai mari se dau in cazul vehiculelor de transport de marfa cu MTMA mai mare sau egala cu 12 tone (3.000-4.500 de lei).

Sursa:realitatea.net

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*