Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vi se intampla regulat sa adormiti in timpul zilei impotriva vointei dumneavoastra, desi ati dormit suficient in timpul noptii? Iata cum puteti rezolva problema!

in Diverse

Asa-numita boala a somnului, narcolepsia, este extrem de rara (doar 0,02% din opopulatie sufera de aceasta). Diagnosticul exact poate fi pus numai de catre un medic specialist. Simptomele principale ale narcolepsiei sunt constituite de oboseala considerabila din timpul zilei asociata cu adormirea involuntara. Boala este, in esenta, o dereglare a starii de veghe, de somn REM (Rapid-Eye-Movement) si non-REM de-a lungul a 24 de ore. Asa se ajunge ca somnul il “copleseste” pe pacient, desi acesta a dormit in timpul zilei. Pot, de asemenea, aparea fenomene tipice pentru anumite stadii ale somnului ca, de exemplu, reducerea tensiunii musculare, specifica somnului REM. In timpul somnului REM. In timpul somnului REM, tensiunea musculara este foarte scazuta. Daca aceasta apare in timpul zilei, persoana afectata vietuieste asa-numita cataplexie. In cadrul acesteia se ajunge la o slabiciune musculara intervenita brusc, care poate afecta, partial sau chiar total, musculature striata. Omul se “frange” literalmente, dar ramane constient. Aceste cataplexii sunt declansate de efecte puternice, cum ar fi spaima, bucuria sau teama, si se manifesta de multe ori prin simptomul tipic narcoplepsiei, rasul afectiv neadecvat. De regula, acest fenomen dureaza doar cateva secunde, dupa care persoana afectata se poate misca din nou, pe deplin normal.

El nu este periculos, pentru ca nu afecteaza musculatura respiratorie sau cea implicata in deglutitie, deci omul nu poate muri din aceasta cauza. Pericolul se poate ivi cel mult in cazul in care intregul corp intra in colaps. Dar in majoritatea cazurilor sunt afectate doar grupuri mici de muschi, ca de exemplu musculatura fetei sau a gatului.

La ora actuala se cunoaste faptul ca exista si o forma de narcolepsie fara cataplexii. O narcolepsie poate fi constatata doar intr-un laborator de cercetari asupra somnului, pentru ca in acest caz trebuie cercetat somnul din timpul zilei. Alte simptome pot fi: acumularea de cosmaruri, paralizie la trezire, dar si tulburarile din timpul somnului. Cauzele narcolepsiei nu se cunosc inca. Terapia sa la ora actuala este tot pe baza de medicamente.

Asadar, daca adormiti regulat in timpul zilei impotriva vointei dumneavoastra, desi ati dormit suficient in timpul noptii, trebuie sa clarificati acest lucru.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate