Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Victor Ponta trebuie „să plece acum”, pentru că a devenit „o povară și pentru România

in Politic

Victor Ponta trebuie „să plece acum”, pentru că a devenit „o povară și pentru România, și pentru credibilitatea Guvernului, și, cred, că și pentru PSD”, a declarat, duminică, la Iași, fostul președinte al României, Traian Băsescu, citat de agerpres.ro Aflat la Iași, pentru a lua parte la Congresul Regional al Partidului Mișcarea Populară, fostul șef de stat Traian Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că nu le-a cerut colegilor din majoritate să voteze în Parlament încuviințarea urmăririi penale. „(…) Un premier care trebuie să plece. Nu neapărat că are niște acuzații, ci pentru faptul că nu a vrut să se prezinte în fața Justiției să își rezolve acuzațiile.

Un politician responsabil, care spune „nu-i adevărat, nu am fost în conflict de interese”, cerea propriei lui majorități să voteze încuviințarea urmăririi penale, mă duceam în fața judecătorului, probam că procurorul a exagerat sau a dezinformat, și reveneam în politică cu fruntea sus. Așa, el s-a ascuns ca struțul, și, din cât e de înalt, a mai rămas doar așa, o gămălie, ca om politic”, a spus Traian Băsescu.

El a ținut să precizeze că nu acuzația de conflict de interese îl face vinovat pe premierul Ponta, deoarece aceasta este o prezumție până când nu o constată un judecător, ci „lașitatea, lipsa de curaj de a se duce în fața judecătorului”. Acest motiv, susține Băsescu, este cel care l-a făcut pe premier „să rămână zero pentru politica românească”.

„Acum nu are decât o soluție: să plece ! Să plece acum, pentru că a devenit o povară și pentru România, și pentru credibilitatea Guvernului, și, cred, că și pentru PSD, partid din cauza căruia trebuie să recunosc că nu am avut niciodată insomnii, dar un lider de partid cu un comportament care fuge de lege nu are ce căuta în fruntea Guvernului României.

Dacă cei din PSD îl acceptă așa cum este, România nu are de ce să-l accepte, deoarece nu are nicio obligație față de Victor Viorel Ponta”, a mai spus Băsescu. 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate