VIDEO: Eveniment memorabil cu o incarcatura emotionala deosebita

in Spiritualitate

In prima zi din august, in Varsovia are loc un eveniment cu o incarcatura emotionala maxima, cand la un semnal sonor toti oamenii si toate masinile se opresc in loc timp de un minut pentru a comemora pierderile omenesti suferite in timpul miscarii de 63 de zile pentru libertate, in cursul careia au fost ucisi peste 200.000 de polonezi.

maxresdefault

Pe data de 1 august a acestui an, un eveniment memorabil cu o incarcatura emotionala deosebita a avut loc in capitala Poloniei. In fiecare an, pe data de 1 august, in Varsovia, la un semnal sonor ce strabate streaga capiala a Poloniei, toti oamenii, dar si toate masinile se opresc in loc, fara sa mai faca vreo miscare timp de un minut. Acest eveniment memorabil are ca semnificatie comemorarea pierderilor omenesti care au fost suferite in timpul miscarii de 63 de zile pentru libertate. In urma acelei miscari pentru libertate peste 200.000 de polonezi si-au pierdut viata.

Puteti vedea in filmuletul de mai jos cum in momentul in care semnalul sonor se face auzit toti oamenii si masinile se opresc din mers. Astfel totul se transforma intr-un tablou asemnator unei fotografii care surprinde aspecte din viata cotidiana. Intreaga natura devina statica, iar prin acest eveniment memorabil, locuitorii Varsoviei isi arata respectul si admiratia pentru cei care s-au sacrificat aparand libertatea si independenta Poloniei. In plus, acesti oameni isi arata si regretul si tristetea pe care o au in urma pierderii a peste 200.000 de polonezi.

In urma cu 71 de ani, pe 1 august 1944, incepea operatiunea ce se numea „Revolta din Varsovia”. Timp de 63 de zile au avut loc cele mai aprige si eroice lupte, iar din cauza unor grave erori militare si politice petrecute in acel timp, Varsovia care avea potentialul de a fi prima capitala europeana eliberata de sub ocupatia germana, a fost distrusa in proportie de 85 %. Atunci peste 200.000 de oameni au fost omorati, iar acest eveniment atat de trist nu poate fi uitat niciodata.

In acest an s-au implinit 71 de ani de la acele evenimente atat de nefericite, iar in cadrul acestui eveniment memorabil de pe 1 august, Preşedintele Bronislaw Komorowski a declarat ca: „Libertatea nu este ceva ce poate fi cumpărat de la magazin… Uneori, trebuie să plăteşti pentru libertate, nu doar să te bucuri de ea.”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*