VIDEO: Isterie pe internet! Fotografie în care apare o femeie care se plimbă pe Marte

in Curiozitati

Imaginea în care apare o femeie care se plimbă pe Marte a deveit virală pe rețelele de socializare, iar mulți dintre cei care au văzut fotografia susțin că aceasta este dovada vie că Planeta Roșie este bântuită.

o-femeie-se-plimba-pe-planeta-marte_387331

Chiar dacă oamenii sunt foarte încântați de ceea ce au văzut, astronomii susțin că imaginile realizate de rover pot da naștere unor iluzii și interpretări total greșite.

În fiecare zi, roverul Curiosity le transmite specialiștilor de pe Pământ toate datele pe care a reușit să le adune în fiecare zi marțiană, care durează 24 de ore și 39 de minute. Printre datele adunate de rover se numără și fotografiile în care pare a fi surprinsă o femeie care se plimbă pe Marte.

Unul dintre internauți s-a folosit de una dintre fotografii și a publicat pe canalul său de internet o imagine mărită, în care se vede mult mai clar femeia. Videoclipul său a devenit viral fiind accesat de mai bine de un milion de ori. Potrivit descrieri lui, fotografia ar înfățișa: „o femeie extraterestră care merge pe suprafața planetei roșii”, potrivit ziarenews.ro.

După apariția acestei fotografii, mai multe site-uri au preluat imaginea și au dus mai departe controversa crezând că este vorba de „o femeie marțiană”.

Cei mai mulți dintre cei care au văzut această fotografie susțin că este vorba de o femeie extrateresră, însă există persoane care cred că este vorba de o statuie. „E foarte greu de spus, însă o statuie mică s-ar fi erodat repede, deci mai plauzibilă este varianta cu ființa vie. Pe lângă asta, ființa pare a se uita în direcția roverului”, a comentat un user.

Specialiștii susțin că „ființa de pe Marte” ar fi „pereidolia”, care este un fenomen psihologic definit ca o interpretare greșită. Directorul Centrului SETI, Seth Shostak, a declarat că săptămânal vede imagini asemănătoare. „Primesc multe imagini asemănătoare, iar cei care mi le trimit sunt foarte încântați și spun că sigur e ceva acolo ce nu s-ar fi așteptat nimeni să găsească pe Planeta Roșie. De fapt este vorba de un fenomen psihologic care constă în perceperea unor stimuli externi și sunt interpretați drept obiecte cunoscute, familiare”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*