Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

VIDEO: Vijeliile au făcut PRĂPĂD! 3O de persoane au fost rănite, peste o sută de copaci au fost doborâţi şi zeci de maşini au fost avariate

in Stiri online

Patru persoane au fost rănite, peste o sută de copaci au fost doborâţi şi zeci de maşini au fost avariate în urma furtunii puternice care s-a abătut asupra Brăilei marţi seara, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

TVR anunță că 30 de persoane sunt rănite în urma furtunilor.

În Brăila, în stațiunea Lacul Sărat, două persoane au fost lovite de un copac pus la pâmânt de vântul puternic. Una dintre persoanele rănite era inconștientă în momentul în care a fost preluată de Ambulanță și transportată la spital.

Furtunile au făcut ravagii în Bistrița, lăsând pagube pentru localnicii din județ. Mai multe locuințe au rămas fără energie electrică, arborii s-au prăbușit peste mașini, iar un copac răsturnat peste calea ferată Beclean-Cluj a blocat una dintre liniile de tren, potrivit Mediafax.

Zece persoane au fost rănite, peste o sută de copaci au fost doborâţi şi zeci de maşini, peste 50, au fost avariate în urma unei furtuni puternice care a izbucnit marţi seara în zona Galaţiului, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Zaharia.

În urma furtunii, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi a înregistrat zece apeluri legate de persoane lovite de crengi, rupte din copaci, panouri, o poartă metalică şi bucăţi de acoperiş. Toţi pacienţii au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, urmând ca aceştia să primească îngrijiri medicale.

Dispeceratul SC Gospodărire Urbană SRL Galaţi a primit zeci de sesizări telefonice din partea locuitorilor care reclamă arbori prăbuşiţi pe străzi sau pe autovehicule. Toate echipele societăţii şi cele ale Ecosal Galaţi se află pe teren, priorităţile fiind degajarea străzilor, a autovehiculelor avariate şi strângerea arborilor căzuţi în alte zone – artere secundare.

Circulaţia tramvaielor şi troleibuzelor este blocată în municipiul Galaţi din cauza firelor de contact rupte de vântul puternic, dar şi de crengile extrem de groase desprinse din copaci în timpul vijeliei.

Directorul Transurb Galaţi, Genica Totolici, a declarat că doar autobuzele circulă pe străzile oraşului. ‘Toată lumea este pe teren şi lucrează. A fost dezastru’, a spus ea.

La ora 19,30 primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili paşii care trebuie urmaţi, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

,,Sunt deja multe sesizări cu privire la urmările furtunii care a avut loc mai devreme. Echipe ale Ecosal, Gospodărire Urbană şi Transurb, alături de echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, sunt deja în teren şi intervin acolo unde este nevoie. Rugăm cetăţenii să aleagă cu grijă locul unde îşi parchează maşinile, pentru a facilita accesul utilajelor şi al echipelor care intervin. De asemenea, vă rugăm să aveţi răbdare, pentru că toate sesizările vor fi evaluate şi intervenim cât se poate de prompt”, se subliniază în comunicat.

Potrivit ISU Galaţi, în municipiul Tecuci au fost inundate cinci curţi în urma unei ruperi de nori.

Sursa: stiripesurse.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate