Viitorul aviaţiei – avioanele marine

in Curiozitati

avion marin

Avioanele ”marine” ar putea reprezenta viitorul aviaţiei, susţin unii experţi. O aeronavă radicală, cu ”o singură aripă” având aspectul unui animal marin ar putea transporta până la 2.000 de pasageri.
Aceasta ar putea reduce traficul de pe aeroport şi ar avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra mediului, deoarece foloseşte combustibili ecologici.

”Lumea se aşteaptă la o creştere a traficului aerian global, iar pentru a putea face faţă unei pieţe mai mari, industria aviaţiei urmăreşte să extindă aeroporturile majore, astfel încât să permită dezvoltarea unor aeronave mai mari, mai rapide şi mai eficiente”, susţin experţii de la Imperial College din Marea Britanie.

”Cu toate acestea, temeri legate de degradarea mediului şi de poluarea fonică reprezintă o barieră în calea expansiunii multor aeroporturi”, au mai precizat ei.
Cercetătorii de la Departamentul imperial de aeronautică au dezvoltat un design pentru un avion marin ce poate călătorii pe distanţe medii şi lungi despre care cred că ar putea ajuta la degrevarea traficului intern din marile aeroporturi ale lumii.

Acesta a fost inspirat de ”bărcile zburătoare” din anii 1940, care aveau carenă în formă de ”V” ceea ce le oferea flotabilitate şi navigabilitate la aterizarea şi decolarea de pe apă.
Acest design a fost implementat la avioanele marine, ceea ce le face să zboare mai lin, avantaj care ar putea înseamna un consum mai scăzut de carburanţi. Avioanele ar putea transporta 2.000 de pasageri, faţă de capacitatea maximă de la ora actuală, de 800 de persoane.

La ora actuală, experţii sunt de acord că deşi acest model este fezabil, numeroase dificultăţi tehnice trebuie depăşite până la dezvoltarea primului prototip.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.